Guvernul aprobă joi un memorandum cu tema „Acord de principiu privind contractarea a două împrumuturi de la Banca Europeană de Investiţii pentru susţinerea realizării obiectivelor de investiţii publice Spital Regional de Urgenţă Cluj şi Spital Regional de Urgenţă Craiova”.
Spitalul Regional de Urgență Cluj va fi construit pe un teren de pe raza comunei Florești, proiectul fiind estimat la 500 de milioane de euro, potrivit Cluj24.ro.
Proiectul este inclus pe ordinea de zi a ședinței de joi care mai conține un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare din iulie – august 2021.
Spitalul din Cluj va avea aproximativ 850 de paturi, dintre care peste 100 pentru îngrijiri critice (inclusiv arși) și 19 săli de operație.
Construcție: Va avea 7 niveluri (subsol, parter și 5 etaje).
Partea extinsă orizontală a clădirii se întinde pe 3 niveluri complete, în timp ce o parte din clădire se extinde pe 3 etaje suplimentare.
Terasele de deasupra etajului 1, între curțile interioare, și terasa de deasupra nivelului 3 sunt prevăzute a fi acoperite cu vegetație. Suprafața construită este de 28.883 de mp.
Parcări: Spitalul va avea 1.396 locuri de parcare, la sol și în subsol.
În plus vor exista 15 locuri de parcare pentru motociclete, 41 pentru biciclete și o stație de autobuz.
În parcare vor fi amplasate 10 stații de încărcare pentru mașinile electrice.
Heliport: Pe acoperișul clădirii va fi construit un heliport pentru elicopterele care transportă pacienți.