Józsa Tibor este foarte aproape să devină mâna dreaptă a primarului municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán.
Acesta ar urma să fie numit în funcția de city manager al municipiului.
City managerul este, de fapt, denumirea unei funcţii întâlnite în legislaţia de sorginte anglo-saxonă.
În legislația românească, acesta se numeşte administrator public.
Discuțiile cu Józsa Tibor au fost demarate, însă decizia finală nu a fost oficializată.
Józsa Tibor nu este străin de administrația publică. El a mai fost director executiv al Administrației Domeniului Public și viceprimar al municipiului Târgu Mureș.
Józsa a ocupat această poziție în 2012, pentru numai un an, fiind, alături de Ionela Ciotlăuș, unul din cei doi viceprimari ai Târgu Mureșului. El a părăsit funcția, invocând nemulțumirea față de edilul de atunci, Dorin Florea, care nu i-ar fi dat suficiente atribuții.
Ionela Cioltăuș s-a întors la rândul său în Primărie, ocupând, în prezent, poziția de consiler al primarului municipiului.
Poziția de administrator public este deosebit de importantă, acesta fiind, practic, al doilea om în Primărie, care răspunde exclusiv în fața edilului-șef al urbei.
Numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public se face de primar, fără concurs, pe baza prevederilor noului Cod Administrativ.
Cu toate acestea, unii primari au optat pentru organizarea unui concurs pentru ocuparea acestui post.
Un exemplu în acest sens este Dominic Fritz, primarul municipiului Timișoara, care a organizat un concurs public, la care s-au înscris peste 300 de persoane.
Administratorul public poate îndeplini, în baza unui contract de management încheiat în acest sens cu primarul, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local.
Primarul poate delega către administratorul public, în condiţiile legii, calitatea de ordonator principal de credite