thumb_350_lmrtq_karateka_aug20183.jpg

Pentru a cincea oară, consecutiv, membri ai clubului sportiv târgumureșean Tiger Budo, antrenor Sensei Traian Dumbrăvean 4 Dan, au fost prezenți în Tabăra Militară Națională desfășurată în Sîngeorz-Băi, Bistrița Năsăud, în perioada 6-12 august. Tabăra de Vară a fost un proiect al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Bistrița Năsăud, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Armata Română - Garnizoana Bistrița Năsăud, liceul cu program sportiv Bistrița, Direcția de Sănătate Publică Bistrița Năsăud, C.S. Karate Bistrița, C.S. Schreiner Bistrița, Serviciul Județean Salvamont și Serviciul de Ambulanță Județean Bistrița Năsăud, având ca scop familiarizarea tinerilor cu activitățile militare.

Activitățile propuse de către organizatorii Taberei au fost împărțite în module care au acoperit cele mai diverse tematici militare precum instrucția de front, lecții de supraviețuire în condiții deosebite (procurarea de hrană sau de apă curată, orientarea în natură etc.), acordarea primului ajutor și transportarea rănitului în caz de accident, înot aplicativ (salvarea persoanelor aflate in pericol de înec), tir sportiv sau autoapărare. Totodată, tinerii au fost instruiții în legătură cu prevenirea unui incendiu, evacuarea unei clădiri in caz de incendiu cu o aplicație practică prin simularea unei alarme de incendiu.

Reprezentanții Jandarmerie le-au prezentat participanților pericolele specifice vârstei (droguri, alcool, furturi, anturaje periculoase etc.) și moduri în care se pot feri de acestea, cât și posibilitatea accesării unor programe care au ca scop consilierea psihologică a persoanelor afectate de experimentarea unor anturaje nefaste.

Ultima zi de activități a fost rezervată unor ateliere în cadrul cărora participanții, sub supravegherea organizatorilor, au pus în practică ceea ce au învățat timp de o săptămână, înmânarea brevetelor și defilarea cu torțe în orașul Sîngeorz-Băi.

Alături de membrii clubului Tiger Budo au fost prezenți și karateka de la clubul „KyoFighters” Tg.Mureș, karateka bistrițeni, schiori bistrițeni, reprezentanți ai diviziei de voluntari ”Foișorul de Foc” București, cât și mulți alți tineri cu realizări deosebite în diferite domenii din diverse zone ale țării.

„Am insistat ca sportivii noștri să participe și anul acesta la activitățile oferite de Tabăra Militară, locurile fiind limitate, iar concurența acerbă, în primul rând pentru a cultiva disciplina și respectul specific atât sectorului militar, cât și artelor marțiale, iar în al doilea rând, pentru că este un bun prilej de a asimila cunoștințe noi și folositoare pe care astăzi, în ritmul rapid al vieții, prea puțin mai punem preț. Nu mai puțin important este aspectul socializării, dat fiind faptul că activitățile Taberei îi scoate pe tineri din activitățile cotidiene, uneori plictisitoare, „obligându-i” să socializeze și să se integreze într-un grup. Dorim, de asemenea, să mulțumim celor care au participat la organizarea activităților Taberei: Sensei Radu Sângeorzan 4 DAN, doamnei Daria Gavrilaș, doamnei Rodica Drăguș, lt. Ionuț Neag,  cât și celor a căror participare, chiar dacă din culise, a făcut posibilă concretizarea activităților.”, a declarat Sensei Traian Dumbrăvean 4 DAN.


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau