thumb_350_sx3wl_filarmonica.jpg

O nouă zi cu Sinteza pe mures.ro. Am adunat și azi pentru voi cele mai noi știri de prin târg. Avem informații din toate domeniile așa că merită să acordați două minute articolului nostru zilnic. Să începem! 

După finalizarea sesiunii de vară, UPM Târgu Mureș a mai rămas cu aproximativ 70 de locuri la buget la studiile de licență și peste 40 de locuri bugetate la masterat. Înscrierile se finalizează în 14 septembrie pentru studiile de licență și 15 septembrie pentru masterate. (vezi detalii) 

Nu este pentru prima oară când centrele de transfuzii primesc alerte din cauza virusului West Nile care face tot mai multe victime în Europa și America. 6 decese și 22 de cazuri de îmbolnăvire s-au înregistrat vara aceasta doar în România. (citește știrea)

Echipa masculină de baschet BC Mureș participă, în zilele de 13 și 14 septembrie, la turneul amical “ Memorialul Tordai Elemer” de la Sibiu, competiție ajunsă la cea de-a 9-a ediție. (află detalii) 

Săptămâna 16-22 septembrie este dedicată Săptămânii Europene a Mobilității, o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată de Secretariatul european de coordonare cu sprijinul direcţiilor generale pentru Mediu şi Transport al Comisiei Europene. (vezi detalii) 

Joi, 14 septembrie, de la ora 19 se va desfășura un concert simfonic extraordinar dirijat de Shinya Ozaki dirijorul permanent al orchestrei Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș. (vezi materialul) 

Vicepreședintele CJ Mureș, Ovidiu Dancu a explicat că plenul consilierilor a aprobat, în luna august indicatorii economici pentru reabilitarea clinicilor de Pneumologie și Oncologie din Tg. Mureș, în valoare de 20 de milioane de lei, dosarele urmând a fi depuse la ADR Centru. (citește mai mult) 

Numărul câinilor vagabonzi este în crește deoarece multe patrupede sunt aduse la Tîrgu-Mureș și abandonate. Este un fenomen ce durează de mai mulți ani și care dă mereu bătăi de cap poliției locale. (vezi mai mult) 

Încheiem ziua de 12 septembrie și mulțumim pentru că sunteți alături de noi. Să aveți o seară cât mai reușită. 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau