thumb_350_fyv16_aeroportul-transilvania-targu-mures-800x533.jpg

Cheers, oameni faini! E 24 noiembrie, vineri și ultima Sinteză din această săptămână. Hai să vedem care sunt principalele știri. 

Tribunalul Mureş a dispus vineri 17 noiembrie la ora 18.00 în camera de consiliu, revocarea măsurii controlului judiciar luată faţă de fostul consilier al primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior. (vezi detalii) 

Interviu: Leta Popescu este regizoare de teatru și asta îi ocupă tot timpul. Imediat după ce am terminat facultatea am intrat în două asociații culturale din Cluj, cele două grupuri de artiști la care țin foarte mult:  Reciproca și Reactor de creație și experiment.  Am muncit o perioadă pe toate fronturile. Acum însă încep și încerc să mă ocup doar de regie. (citește materialul) 

730 de cazuri de violență asupra minorilor au fost anunțate anul acesta la Direcția Județeană de Protecție a Copilului Mureș. 36 de copii au fost internați pentru a fi protejați. Numărul cazurilor s-a dublat față de anul trecut, arată directorul adjunct Elida Deak, pentru radiomures.ro. (află detalii) 

Ieri, consilierii județeni au aprobat inițierea demersurilor juridice pentru recuperarea acestei sume. Cei 5 membri ai Consiliului de Administrație al Aeroportului au fost atenționați să ia măsuri de recuperare a sumelor imputate, dar acest lucru nu s-a întâmplat, spune președintele CJ Mureș, Peter Ferenc. (citește articolul) 

“Roș-albaștrii” vor întâlni, sâmbătă, în deplasare, pe ASU Politehnica Timișoara, într-un meci contând pentru cea de-a 19-a etapă, ultima a turului Ligii secunde de fotbal. (vezi mai mult) 

Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii a anunțat astăzi că România se alătură Inițiativei Globale a Organizației Mondiale a Sănătății împotriva Sepsisului Matern și Neonatal. (află detalii) 

Atât cu știrile pe această săptămână. Să aveți un weekend cât mai reușit! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau