thumb_350_xllzm_Planuri-economice-pentru-sarbatorile-de-iarna.jpg

Dacă se întâmplă să fii apăsat de griji financiare tocmai în această perioadă a sărbătorilor, te simți vinovat că nu ai economisit destul și te trezești mereu gândindu-te la soluții și tactici, la un împrumut (kredīts), și program de austeritate, îți recomandăm să citești următoarele trucuri și să încerci să pui în aplicare măcar câteva din ele acum și bineînțeles tot anul viitor. 

Pe de o parte sunt copiii care își doresc gadgeturi de ultimă generație, cu toată această publicitate, dar pe de altă parte, cine nu are o mulțime de modele mai vechi care zac aruncate în dulapuri? De ce să nu încerci să strângi toate aceste obiecte și să le vinzi pe un site, precum olx.ro sau okazii.ro? Astfel, vei aduna ceva bănuți pentru masa de sărbători fără prea mult stres.

Dacă faci parte dintre norocoși și locuiești la mare sau la munte, poți face bănuți serioși în aceste zile. Realizează câteva fotografii cu casa sau apartamentul tău, dă anunț pentru închiriere pe internet și vei găsi repede doritori care vor să facă și ei economii la buget. Ei vor plăti un preț mai mic decât cele practicate de hoteluri sau pensiuni în aceste perioade, iar tu vei trece de greutăți cu zâmbetul pe buze. Singurul efort pe care trebuie să-l faci este să-ți programezi vacanța la țară, la părinți, și bineînțeles să pregătești locuința pentru vizitatori cu simț de răspundere.

O altă modalitate de a scoate ceva bani în plus de sărbători, dacă ești o gospodină pricepută și dulciurile îți ies de minune, este să prepari aceste bunătățuri la comandă. Roagă prietenele și rudele să te ajute în acest sens, cu puțină promovare. Calculează cu atenție costul ingredientelor, timpul necesar și costurile pentru copt și curățenie. Cu siguranță este o piață puțin explorată și chiar nu ai nimic de pierdut.

Sunt destule meserii unde poți cere ore suplimentare, de exemplu ture mai multe în această perioadă. La restaurante și baruri, la recepție și hipermarketuri, orele de lucru vor fi binevenite în zilele de sărbătoare. Dacă ai un autoturism poți lucra ca taximetrist, iar dacă ești student și cunoști măcar limba engleză, nu ar fi rău să dai un anunț pentru servicii de ghid, asta dacă locuiești într-o stațiune frecventată de turiști străini.

O altă idee simpatică și distractivă de a face bani înainte de sărbători este să faci fotografii diverse. Pot fi fotografii cu familia de Crăciun, în jurul bradului, sau cu grămada de cadouri. Tot ce ai nevoie este un aparat performant și cât mai mulți membri de familie fericiți. Încarcă aceste fotografii pe Shutterstock sau Getty, și vei primi bani ori de câte ori cineva descarcă fotografiile tale.

Darurile de Crăciun și de Anul Nou sunt o plăcere pentru fiecare. Tuturor ne place să primim și să dăruim. De aceea, pentru a ține în frâu aceste cheltuieli, este recomandat să începi să cumperi cadourile îndată ce se apropie sfârșitul primăverii. Acest truc se poate aplica mai ales în cazul părinților și al copiilor. Puteți achiziționa și produse generale pentru casă, ca de exemplu decorațiuni, mai ales în perioada reducerilor imediat după sărbători. Pe termen lung, pentru a evita stresul dinaintea sărbătorilor, puneți deoparte 5-10% din venit, consolidați împrumuturile (kredītu apvienošana) și încercați să investiți.


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau