thumb_350_t68ir_aeroport-3.jpg

E 9 ianuarie, oameni buni, o zi frumoasă, încă parcă de toamnă târzie. Avem noutăți din diverse domenii și vrem să le împărtășim cu voi. Cum a fost ziua voastră? Sperăm cu una bună, pe care o încheiați în fața unui laptop sau telefon pentru a citi, printre altele, Sinteza Zilei de pe mures.ro. 

În cursul lunii decembrie, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum au desfăşurat 7.872 de controale în unităţile din industria agroalimentară. (vezi detalii) 

Conform  „Save Transylvania Airport”, în orarul WizzAir a apărut pentru data de 25 martie 2018, duminică, prima cursă Dortmund – Târgu Mureș. Vestea proastă este că frecvența acestor curse este foarte mică, de 2 ori pe săptămână. (citește detalii) 

Primul concert de jazz al anului 2018 aduce în atenția publicului trei dintre cei mai activi muzicieni pe scena națională. Ana Maria Galea (voce) , Daniel Csikos (pian) și Ciprian Parghel (contrabas) vor aborda teme standard de jazz, teme alese din muzica pop a ultimilor 50 de ani și compoziții ale vocalistei. (citește articolul) 

Guvernul României a semnat astăzi, la București, achiziția a 24 de aparate de rezonanță magnetică nucleară, a 12 computere tomograf și a mai multor echipamente de imagistică și sisteme de arhivare a imaginilor medicale care vor ajunge în spitalele județene din toată țara. Printre centrele la care va fi alocat un aparat RMN este și cel de la Tîrgu-Mureș. (află mai mult) 

Anul acesta selecția națională a concursul Eurovision va avea cinci semifinale acestea vor fi organizate la Focşani, Timişoara, Craiova, Turda şi Sighişoara. În concurs vor fi 60 de piese, iar prima semifinală va avea loc pe 21 ianuarie la Focșani. Concursul de la Sighișoara se va desfășura pe 18 februarie, aici vor fi prezentate 12 piese din selecția națională. (vezi detalii) 

În zilele de 10, 11 şi 12 ianuarie se pot face înscrieri pentru cea de-a VII-a ediţie a concursului de alergare montană „Retezat SkyRace”, care se va desfăşura în 16 iunie 2018, la Cheile Buţii, în Munţii Retezat, Uricani, judeţul Hunedoara. (află mai mult) 

Mulțumim pentru faptul că ne-ați citit. Să aveți o săptămână reușită și să sperăm că vom avea doar știri bune pentru voi. Cheers!  

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau