thumb_350_ne9yo_ASA.jpg

Sinteza Zilei de 10 ianuarie îți aduce știrile din județul Mureș. Față de ieri, când am avut noutăți care ne-au surprins, ziua aceasta pare să fie puțin mai soft. 

Concedieri la Primăria Tîrgu Mureș. Printre primii vizați se numără polițiștii locali și angajații de la Sere și spații verzi, a anunțat azi 10 ianuarie într-o conferință de presă primarul Dorin Florea. Acesta spune că legea nu-i permite să renunțe așa ușor la un angajat, chiar dacă are probleme psihice sau performanțele sale profesionale sunt slabe. (află mai mult) 

Azomureș Tîrgu Mureș, cel mai important producător de îngrășăminte pentru agricultură, a anunţat, la finalul anului trecut, încheierea unui parteneriat cu sportivul Ioan Valeriu Achiriloaie. Acesta a realizat un lucru inedit pentru țara noastră: e primul schior alpin din România care merge la Cupa Mondială la probele de Super – G şi coborâre. (vezi știrea) 

În organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş, Primăria municipiului Tîrgu-Mureş şi Biblioteca Judeţeană Mureş, va avea loc luni, 15 ianuarie 2018, ora 18.00, sărbătorirea Zilei Culturii Naţionale şi omagierea poetului Mihai Eminescu, la 168 de ani de la naşterea sa. (citește știrea) 

Centrul de Simulare și Abilități Practice din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Tîrgu Mureș a fost acreditat, în luna decembrie 2017, de către Comitetul de Acreditare Instituțională (SAG) al Societății Europene de Simulare în Domeniul Medicinei (SESAM) ca centru de pregătire în simularea medicală. (vezi mai mult) 

Gruparea târgumureșeană așteaptă, resemnată, următoarea decizie a Tribunalului Specializat Mureș, legată de falimentul clubului și se pregătește de dispariție. Decizia Curții de Apel Tg.Mureș, din 30 octombrie, care suspenda executarea sentinței de intrare în faliment, pronunțată de Tribunalul Specializat Mureș. (află mai mult) 

Elevii nu vor mai fi obligaţi să facă de serviciu pe şcoală sau să poarte uniforma unităţii de învăţământ, însă au obligaţia ca la începutul orei să îşi depoziteze telefoanele mobile în locul special amenajate în clasă. (vezi detalii) 

Sperăm că mai aveți energie pentru încă două zile de lucru pentru că după aceea vine weekendul și ne putem odihni sau plimba prin frumosul nostru târg. Să aveți o seară cât mai reușită! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau