thumb_350_acy5l_umf.jpg

Mai sunt trei zile până când toți bărbații vor lua cu asalt tarabele cu flori, așa că e bine să profităm de perioada asta de liniște și să vă spunem cum am început această săptămână. Hai să vedem știrile. 

Persoanele fizice care realizează venituri din alte surse decât salariul vor depune un singur formular la Fisc, indiferent de natura veniturilor realizate, conform unor propuneri ale Ministerului de Finanţe care urmează să fie adoptate prin Ordonanţă de Urgenţă până la jumătatea acestei luni. (vezi detalii) 

Guvern a aprobat deblocarea a 6.400 de posturi în Armată, iar în scurt timp vor avea loc încadrările. De asemenea, vor fi angajați şi 400 de medici, alături de 50 de psihologi. (citește mai mult) 

Autoritățile au anunțat că vor introduce condiții suplimentare în „Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național” care ar trebui să se lanseze luna viitoare. Președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, a declarat că între criteriile noi se numără obligativitatea ca mașina ce va fi scoasă din circulație să aibă ITP valabil la data casării. (vezi detalii) 

Prognoza INHGA relevă că, în aprilie, regimul hidrologic se va situa la valori cuprinse între 80 şi 100% din mediile multianuale lunare pe râurile din bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Vedea, Argeş, Ialomiţa, pe Siret şi afluenţii săi de dreapta, în bazinele superioare ale Mureşului şi Oltului, pe cursul Prutului şi pe râurile din Dobrogea. (vezi detaliile) 

Primăriile nu reușesc să-și asigure banii necesari din venituri proprii, decât într-o mică măsură, dar, așa cum a constatat și Curtea de Conturi Mureș, vina este a acestora deoarece autoritățile publice locale sunt insuficient preocupate de stabilirea resurselor bugetare proprii și nici nu urmăresc încasarea acestora pe parcursul execuției bugetare. (citește mai mult) 

UMF organizează, în data de 22 martie 2018, în intervalul orar 10.00 – 18.00, în Amfiteatrul Facultății de Farmacie, Conferința Internațională „Protecția datelor cu caracter personal în domeniul medical”, o temă de mare interes pentru specialiștii din Sănătate. Partenerul instituțional al manifestării este Autoritatea Națională de Management a Calității în Sănătate. (vezi mai mult) 

Știrile pe azi au ajuns la final. Trebuie să recunoaștem că nu a fost o zi cu niște noutăți care să ne scoată din casă, dar nu ne putem plânge. Rămâne să vedem ce ne aduce ziua de mâine. 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau