thumb_350_zmn1n_sah.jpg

Ne îndreptăm cu o viteză năucitoare către finalul acestei luni și încă nu ne-am bucurat de o vară adevărată. Să sperăm că va ieși soarele și pe strada noastră. Până atunci, Sinteza Zilei e aici. Hai să vedem știrile. 

Guvernul a aprobat marți, 24 iulie, printr-o hotărâre, alocarea sumei de 212,15 milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate din 28 de judeţe, ca urmare a cantităţilor foarte mari de precipitaţii care au generat inundaţii. (vezi detalii) 

Campionatele  Naţionale  de  șah  pe  echipe copii și juniori – IAŞI, 12-20 iulie 2018. La Hotelul Traian din „dulcele târg al Ieșilor” s-au desfășurat în condiții deosebite de cazare,masă și joc Campionatele naționale de șah  pe echipe copii și juniori,între 12-20 iulie. (citește știrea) 

Peste 230 de pacienți au fost consultați în cadrul campaniei de informare, educație și depistare a cancerului de piele, demarată, în iunie 2018, de Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean Mureș, Societatea Română de Dermatologie, Asociația Medicilor de Familie Mureș și Liga Studenților din Tîrgu Mureș. (citește mai mult) 

Condițiile în care cetățenii români pot călători în străinătate alături de copii minori au fost simplificate. Părintele își exprimă o singură dată acordul privind ieșirea din țară a copilului împreună cu celălalt părinte, pentru o perioadă de până la trei ani și pentru mai multe călătorii în străinătate. (vezi materialul) 

Primele rezultate ale examenului naţional de definitivare au fost afișate astăzi la sediile centrelor de examen şi pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestaţiile pot fi depuse astăzi și mâine, până la ora 14:00, iar rezultatele finale vor fi afişate în data de 27 iulie. (află mai mult) 

Retrocedări întârziate. Problema e la primării, susține UDMR, deoarece sunt nevoite să identifice proprietarii iar procedura este extrem de greoaie. Aceasta se face prin programul național de cadastrare. Oficiile de Cadastru şi Publicitate Imobiliară întocmesc planurile parcelare, însă primăriile sunt cele care trebuie să găsească proprietarii. (vezi mai mult) 

Am ajunf la finalul articolul nostru și vă mulțumim pentru vizita pe mures.ro. Nu uitați că puteți comenta subiectele zilei pe pagina noastră de Facebook. 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau