thumb_350_mjviu_itm.jpeg

Da, gata de o nouă săptămână cu ceva extra energie după weekend. Apropo, voi cum v-ați petrecut timpul? Noi am pus câteva știri ale începutului de săptămână pe lista noastră, la Sinteza Zilei. Hai să începem! 

Majoritatea maeştrilor internaţionali reuniţi la Academia Sighişoara au organizat, în premieră în România, prima manifestare muzicală denumită Schubertiade, o manifestare la modă în Europa în secolul al XIX-lea, care a fost iniţiată pentru a sărbători muzica lui Franz Schubert (1797-1828), a anunţat luni, violonistul Alexandru Gavrilovici, directorul artistic al manifestării. (vezi detalii) 

La sfârșitul lunii iulie, 200 de persoane, din țări membre ale Uniunii Europene, s-au întâlnit în localitatea Nadur, de pe insula Gozo (Malta) la cea mai amplă întâlnire din calendarul anual al cartei. (citește articolul) 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureș a efectuat luna trecută 38 de acțiuni de control în domeniul relațiilor de muncă. (vezi știrea) 

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis ca ediția din acest an a Supercupei României la futsal să se dispute la 25 august, în Sala Sporturilor „Radu Voina” din Sighișoara. (află mai mult) 

Acordarea tichetelor de vacanţă a dus la creşterea cu 4 procente a numărului de turişti, a anunţat astăzi, ministrul Bogdan Trif. La o conferinţă de bilanţ a celor 6 luni de mandat, el a apreciat că măsura a stimulat turismul intern. (citește mai mult) 

Principalele diminuări ale bugetelor au avut loc la SRI, Cercetare, Energie, Dezvoltare și MAE, conform datelor Ministerului Finanțelor Publice (MFP). (vezi mai mult) 

Ne oprim aici cu știrile de azi. Sperăm că noutățile puse pe listă de mures.ro îți sunt utile. Ne recitim mâine!

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau