thumb_350_gz4vy_trafic.jpg

Este 10 august, o dată așteptată de mulți români plecați în străinătate, iar la ora redactării acestui material protestele sunt în derulare. Am pregătit ultima Sinteză din această săptămână și vă invităm să citiți cele mai importante titluri. 

Şapte elevi care au obţinut media 10 la evaluarea naţională şi la examenul de bacalaureat din acest an, de la şcoli din Târgu Mureş, Sighişoara şi Sărmaşu, au primit, vineri, premii şi Medalia Centenarului, instituită de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş. (vezi detalii) 

Caravana City Food, cel mai mare festival de food&drinks din județul Mureș, poposește pe Bulevardul Cetății în perioada 31 august – 2 septembrie. (citește știrea) 

Ministerul Educaţiei a emis joi, 9 august, ordinul prin care este acordată autorizaţia de funcţionare provizorie Liceului romano-catolic din Târgu Mureş. Este o veste bună, deoarece Ministerul Educaţiei a acordat, astfel, personalitate juridică unităţii de învăţământ de stat, care astfel îşi poate relua activitatea chiar la începutul acestui an şcolar. (vezi mai mult) 

Scolioza este o afecțiune gravă care, netratată, poate duce la imobilitate permanentă. Coloana vertebrală se curbează de obicei în foma literei S sau C. În multe cazuri terapia presupune purtarea unui corset chiar şi 23 de ore din 24. (citește detalii) 

Casa de Asigurări de Sănătate îi asigură pe toți posesorii de carduri de sănătate expirate că vor putea beneficia, în continuare, de servicii medicale, deoarece valabilitatea cardurilor a fost prelungită cu încă doi ani. (vezi mai mult) 

Românii din diaspora, nemulţumiţi de guvern, protestează la această oră în Piaţa Victoriei. Circulaţia este blocată în zonă şi au fost înregistrate mai multe incidente între protestatari şi forţele de ordine. (vezi articolul) 

Noua echipă de futsal CSM Tg.Mureș va susține, sâmbătă, de la 10.00, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv “Szasz Adalbert”, un prim meci amical, în compania grupării FK Odorheiu Secuiesc. (citește materialul) 

Am ajuns la finalul acestei săptămâni și apreciem foarte mult faptul că sunteți pe mures.ro. Să aveți un weekend excelent! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau