thumb_350_a0r0i_jocuri-curte-scoala.jpg

Guys, începem Sinteza Zilei de 22 august. E cald, oameni buni, e foarte foarte cald în Tîrgu-Mureș și parcă începem să așteptăm toamna tot mai mult. Hai să trecem la treabă. 

Câteva sute de învățăcei ai Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” Tîrgu Mureș vor redescoperi din toamnă plăcerea distracției dar și a educației în aer liber. Asta după ce această unitate de învățământ beneficiază de un nou concept de joc educativ stradal aplicat in incinta curții. (vezi mai mult) 

Primăria Tîrgu Mureş, în parteneriat cu Asociaţia Club Sportiv MBX Athletic Tîrgu Mureş organizează a XII-a ediţie a Cupei Kinder, care se desfăşoară, în premieră, exclusiv pe terenurile sintetice din incinta Complexului de Agrement „Mureşul”, respectiv a Academiei de Sport. (citește mai mult) 

La zece ani de la moartea actorului Ovidiu Iuliu Moldovan, Primăria Sărmaşu organizează a doua ediţie a Festivalului de Film şi Teatru “Ovidiu Iuliu Moldovan”, în cadrul Zilelor Oraşului, ocazie cu care este programat un regal de filme româneşti, între care şi documentarul realizat de AGEEPRES, ”Marea Unire – România, la 100 de ani”. (vezi știrea) 

Trenul turistic pornește din nou la drum, pentru al doilea an consecutiv și explorează în regim de croazieră pe uscat cele mai frumoase zone ale Ardealului, pe un traseu feroviar de peste 600 km. (citește materialul) 

La Sighişoara a început, în această după-amiază Festivalul Intercultural ProEtnica. Peste 600 de reprezentanţi ai minorităţilor naţionale sunt aşteptaţi să participe la eveniment, care se va derula pe parcursul a 5 zile. (vezi tot articolul) 

Un concurs de fotografie este organizat de Consiliul Județean Mureș cu sprijinul Muzeului Județean și al Asociației Visit Mureș, de Ziua Europeană a Patrimoniului Cultural, marcată pe 15 septembrie. (vezi detalii) 

România va fi reprezentată de 9 sportivi la Campionatele Mondiale de montain bike, programate în perioada 5-9 septembrie, în localitatea elvețiană Lenzerheide. Șase dintre aceștia vor concura la XCO (proba olimpică), iar trei la Downhill DHI. (vezi mai mult) 

Finalul zilei aduce o serie de noutăți care sperăm că sunt utile pentru voi. Apropo, cum a decurs săptămâna voastră până acum? Așteptăm răspunsurile pe pagina noastră de Facebook. 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau