thumb_350_tvcls_bicl.jpg

E 12 septembrie și am venit cu o nouă Sinteză a Zilei. Cum a fost ziua voastră. Noi trebuie să vă spunem câte ceva despre noutățile din județ. Și trebuie să ne credeți, sunt câteva. 

Primăria municipiului Tîrgu Mureș sprijină proiectul „Let`s Do It, Romania!” și facem un apel pe această cale tuturor locuitorilor să participe la această acțiune de curățenie. Astfel, au fost identificate și alese 4 locații de pe raza municipiului, unde pe 15 septembrie, începând cu ora 10.00, voluntarii din Tîrgu Mureș, vor acționa pentru igienizarea zonelor. (vezi mai mult) 

Conducerea Teatrului pentru copii şi tineret „Ariel” anunţă deschiderea stagiunii teatrale 2018-2019 duminică, 16 septembrie, ora 11, la sediul din strada Poligrafiei nr. 4, cu spectacolul „ Ali Baba şi cei 40 de hoţi”. (citește știrea) 

În fiecare an, în luna septembrie, la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Uniunii Europene celebrăm Zilele Europene ale Patrimoniului Cultural. Cu această ocazie în toate ţările europene sunt organizate o serie de evenimente, cu scopul de a încuraja cât mai multe persoane să descopere și să aprecieze patrimoniul cultural bogat al Europei. (află detalii) 

AJVPS Mureș are de recoltat peste 500 de mistreți, în prevenirea pestei porcine. Acestei cifre se adaugă și exemplarele aprobate pentru celelalte asociații de vânătoare din județ. Ministerul Mediului a aprobat o suplimentare a cotei de vânătoare, până la reducerea numărului de exemplare la sporul natural. (citește știrea) 

Traseu de biciclete, periculos din cauza urșilor. Este atenționarea pe care o face șeful Fondului de vânătoare din zona Livezeni – Păsăreni – Acățari, Vasile Silaghi, care subliniază că zona e plină tufe de cătină, foarte căutate de urși. (vezi mai mult) 

La doar 16 ani, handbalista Andreea Târșoagă a fost chemată, în premieră, la naționala de senioare a României, în vederea unui stagiu de pregătire centralizat, programat în perioada 23-30 septembrie, la București. (citește materialul) 

Finalul zilei de miercuri aduce multă energie pozitivă și gândul că mai avem două zile de mers la birou și vine weekendul. Și, vorba aceea, cine nu se bucură de weekend, nu? 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau