thumb_350_cah9p_capudebizon4-1024x683.jpg

Azi am citit o glumă care ni s-a părut foarte tare: “18 septembrie e ultima noapte de cearșaf, întâia noapte de plapumă”. Ne-am distrat cu zicala celor de la Morning Glory cu Răzvan Exarhu. Hai să începem Sinteza Zilei. 

Uniunea Pedagogilor Maghiari din România (RMPSZ) a depus marţi la Ministerul Educaţiei o petiţie semnată de aproape 3000 de învăţători maghiari din România, în semn de protest faţă de modificarea care le interzice pedagogilor din învăţământul primar în limba minorităţilor să predea limba română la clasă. (vezi detalii) 

Podul de la Sanpaul va fi restrictionat incepand cu vineri orele 20:00 pana marti orele 24:00, ca urmare a lucrarilor de reparatii desfasurate. (află mai mult) 

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu-Mureș anunță o nouă reprezentație a spectacolului CAPU’ DE BIZON de David Mamet, traducerea Bogdan Budeș, regia Theodor-Cristian Popescu, scenografia Bogdan Spătaru. (vezi detalii)

Echipa feminină de baschet CSM Tg.Mureș a cedat, marți după-amiază, cu scorul de 72-97, în fața Olimpiei CSU Brașov, în primul meci din cadrul Memorialului „Takacs Karoly”, turneu amical găzduit de Sala Sporturilor din Tg.Mureș. (află detalii) 

În data de 20 și 26 septembrie va fi testat în județul Mureș, însă, se poate spune că funcționează și la această dată, spun reprezentanții ISU. Portalul ro-alert.ro a fost lansat sâmbătă pe acesta fiind disponibile informații despre sistem, inclusiv despre configurarea telefonului pentru primirea mesajelor de avertizare. (vezi știrea) 

În total 60 de cazuri de hepatita A au fost înregistrate în ultimele zile, majoritatea la copii, aceștia fiind internați la Clinicile de Boli Infecțioase din Tîrgu-Mureș. Toate focarele au fost înregistrate în zonele rurale. (vezi detalii) 

Mulțumim pentru că sunteți alături de noi. Să aveți o seară excelentă și să vă bucurați de zilele călduroase de toamnă! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau