thumb_350_q6ncs_transport.jpg

O nouă zi se apropie de final și vă mulțumim că ați intrat pe mures.ro. Începem să ne uităm peste presa locală și să vedem ce s-a mai întâmplat prin Mureș. Sunteți gata să începem? 

Construcţiile hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor din Mureș vor fi verificate. Verificările vor avea loc în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie 2018, iar prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, a arătat că acţiunea are un caracter anual și urmăreşte verificarea stării tehnice şi funcţionale a barajelor cu rol de atenuare a viiturilor și a digurilor. (vezi detalii) 

Uniunea Părinților Maghiari a cerut demisia ministrului Educației și abrogarea ordonanței care nu le mai dă voie învățătoarelor să predea limba română la clasele minorităților. În această săptămână, părinții au planificat proteste în faţa inspectoratelor şcolare din Miercurea Ciuc, Sfântu Gheorghe, Cluj-Napoca, Zalău şi Timişoara și Tîrgu-Mureş. Câțiva părinți au protestat luni și marți, și au anunțat că vor reveni joi și vineri. (citește știrea) 

Transportul rutier de persoane va fi oprit în întreaga ţară după Referendumul din 6 şi 7 octombrie şi vor fi proteste la Guvern în cazul în care modificările privind transporturile rutiere vor fi adoptate în forma actuală, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR. (află mai mult) 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că până când nu se rezolvă problema predării limbii române în şcolile generale cu predare în limba maternă nu poate fi deschis subiectul colaborării parlamentare pe proiecte legislative cu PSD – ALDE. (vezi detalii) 

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu – Dumitru Mălăncrăvean, invită vârstnicii sighişoreni, în data de 1 octombrie 2018, ora 17.00, la Sala de Spectacole “Mihai Eminescu”, la concertul de muzică uşoară susţinut de Mihai Constantinescu. (citește știrea) 

”Secretele fac parte din viaţa noastră. Gravitează în jurul nostru: le putem auzi ecoul din perete şi vedea imaginea din oglindă. Uneori nu spunem nimic din dragoste, alteori din datorie sau pur şi simplu din propria iniţiativă. (vezi continuarea) 

Ziua voastră cum a fost? Sperăm că una plină de energie. Să aveți o săptămână cât mai reușită! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau