thumb_350_764tj_CSM-baschet-800x586.jpg

Ziua de astăzi aduce vestea demisiei Ministrului Educației în urma unei probleme care are legătură directă cu județul Mureș. Pe lângă acest subiect, avem câteva știri adunate din presa locală, care merită citite. Hai să începem! 

Revenirea toamnei aduce un nou concept de festival în Cetatea Medievală – ReArt Fest. Timp de 3 zile iubitorii de artă de pretutindeni sunt așteptați să se delecteze atât cu ateliere creative, cât și cu demonstrații captivante. Arta se va regăsi în toate formele ei: muzică, fotografie, pictură, sculptură, dans și teatru. (vezi mai mult) 

Deși nu reprezintă un pericol real de răspândire a virusului pestei porcine africane în cadrul evenimentului, conducerea SEMTEST din Sângeorgiu de Mureș a luat această decizie pentru a sprijini lupta dusă împotriva răspândirii virusului. (află detalii) 

Amenajările hidrotehnice de protecție împotriva inundaţiilor vor fi verificate în jud. Mureș. Deicizia a fost luată, ieri, de prefectul Mircea Dușa, la şedinţa Colegiului Prefectural, iar verificările se vor realiza în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie 2018. (citește știrea) 

Baschetbaliștii mureșeni au învins, miercuri seara, în deplasare, cu scorul de 76-61(21-10,19-22,26-15,10-14) formația CS Phoenix Galați, într-un meci din prima manșă a turului I al Cupei României. (află mai mult) 

Ziua Educației la Tîrgu Mureș: Activitățile vor debuta dimineața cu o serie de programe artistice susținute de 5 grădinițe, 10 gimnazii și 12 licee, pe esplanada Teatrului Național din Tîrgu-Mureș. Acestea vor continua cu Festivalul Fanfarelor Școlare. (află detalii). 

Valentin Popa a precizat joi că asupra sa nu au fost făcute presiuni să demisioneze din funcţia de ministru al Educaţiei, dimpotrivă, şi a explicat că a luat această decizie pentru că nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanţei privind desfăşurarea orelor de limba română la clasele cu predare în limbile minorităţilor. (află motivele) 

Finalul de zi se apropie, iar de mâine începem să ne pregătim de weekend. Sperăm că și voi ați trecut cu bine peste o nouă zi de lucru. În plus așteptăm comentariile și părerile voastre pe pagina de Facebook. 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau