thumb_350_e7n6n_112-Coffeehouse_foto-by-George-Negrea-4.jpg

Trecem prin știrile de astăzi și vă spunem ce s-a mai întâmplat nou prin oraș și județ. Sperăm că ziua voastră a decurs cu bine și veți găsi două minute pentru a vă informa. 

Preşedintele Klaus Iohannis a primit joi, la Palatul Cotroceni, o delegaţie formată din reprezentanţi ai asociaţiilor “Moldova Vrea Autostradă”, “Împreună pentru A8” şi “Pro Infrastructura”, context în care a evidenţiat că, în ciuda susţinerii constante din partea Comisiei Europene şi a disponibilităţii fondurilor europene necesare, nu există voinţă la nivel guvernamental pentru materializarea proiectului autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni. (vezi detalii) 

Există în oraș o cafenea. Luminoasă, cochetă, cu atmosferă intimă și prietenoasă. Prima și singura cafenea din Târgu Mureș care servește cafea de specialitate. (citește detalii) 

NAVIGATORUL de Conor McPherson, traducerea Bogdan BUDEȘ, este cel mai recent spectacol al Companiei Liviu Rebreanu a Teatrului Național Târgu-Mureș și este programat joi 1 noiembrie 2018, de la ora 19.00, la Sala Mare. (citește știrea) 

De Ziua Europeană a Justiției Civile, celebrată astăzi, un grup de elevi de la Colegiul ”Unirea” din Tg.Mureș a participat la simularea a două procese. Liceenii au jucat rolurile de judecător, procuror, avocat sau grefier, dar și pe cele de inculpat, victime sau martori. (află mai mult) 

Garnizoana Tîrgu-Mureş şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş, cu sprijinul Consiliului Judeţean Mureş şi al Primăriei Municipiului Tîrgu-Mureş, au organizat astăzi o ceremonie militară şi religioasă, cu ocazia Zilei Armatei României. În memoria ostașilor căzuți pe câmpurile de luptă, au fost depuse coroane și jerbe de flori la ”Monumentul Ostașului Român”. (vezi mai mult) 

În cadrul proiectului „100 de ani în 10 zile”, inițiat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și derulat în județul Mureș de Asociația Transilvană pentru Cultură, sâmbătă, 27 octombrie, vor fi organizate, la Tg.Mureș, o serie de manifestări sportive, dedicate Centenarului Marii Uniri. (vezi mai mult) 

Am ajuns la final cu noutățile zilei de astăzi. Rămâne să vedem cum se va încheia această săptămână. O seară excelentă! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau