thumb_350_pim2q_cetate.jpg

Start pentru o nouă săptămână pe mures.ro. Am dat startul Sintezei Zilei cu noi știri din diverse domenii, din județul Mureș. Dacăă sunteți curioși să aflați ce s-a mai întâmplat, vă invităm să parcurgeți lista de mai jos. 

Mâine, 30 octombrie 2018, debutează acţiunea de deratizare pe domeniul public al municipiului. Aceasta va dura două zile şi este efectuată de către Administraţia Domeniului Public din cadrul Primăriei municipiului Tîrgu Mureş, prin grija unei societăţi de profil. (vezi detalii) 

Alături de cei cinci mari folkişti ai României, dintre care trei – Mircea Vintilă, Victor Socaciu şi Vasile Şeicaru – au o carieră de 50 de ani, pe scena din Cetatea Medievală din Târgu Mureş s-au mai aflat trupele rock Compact, Vunk, Gândul mâţei, din Republica Moldova, precum şi Holograf. (citește materialul) 

Organizatorii Festivalului Internaţional de Film de Scurt-metraj Alter-Native se pregătesc, şi anul acesta, cu cele mai noi şi de succes lungmetraje ale cinematografiei româneşti şi maghiare. (vezi articolul) 

Cutremurul produs în acest weekend a ridicat problema eficienţei sistemului de alertare a populaţiei, RO ALERT. Chiar dacă seismul de 5,8 pe scara Richter nu a făcut victime şi nici pagube materiale, oamenii reclamă faptul că nu au fost înştiinţaţi la timp. (citește știrea) 

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri temporare mai ales în vestul regiunii. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri temporare în sudul regiunii. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 25 grade. (află mai mult) 

Testele Babeș-Papanicolau sunt pentru reţeaua de screening a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş, care cuprinde centrele de recoltare ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Spitalului Clinic Judeţean Mureş şi Spitalul Municipal Reghin. (vezi mai mult) 

Finalul de zi aduce temperaturi bune pe afară, așa că ne bucurăm de o toamnă frumoasă. Așteptăm de la voi propuneri de știri și noutăți care au loc prin județ. 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau