thumb_350_bkc8r_Tractorul-Tagro-de-la-IRUM.jpg

Seara zilei de 30 octombrie este una grea pentru toți românii deoarece marcăm 3 ani de la tragedia din #Colectiv. E o zi grea, apăsătoare, care ar trebui să ne dea de gândit. Ce a învățat România din această experiență...răspunsuri sunt multe la număr. Începem Sinteza Zilei. 

Consiliul Județean Mureș și Asociația Mureș Rally Team organizează în data de 10 Noiembrie 2018 un eveniment demonstrativ de inaugurare a Complexului Transilvania Motor Ring. Acesta va fi structurat pe două categorii, auto și moto și va avea o secțiune dedicată piloților profesioniști din județul Mureș. (vezi mai mult) 

Casa de Cultură a Studenților din Tg. Mureș a organizat prima ediție a Festivalului Național Studențesc de Muzică Ușoară „Armonii muzicale”, în perioada 26-28 octombrie 2018, la Sala de spectacole „Mihai Eminescu”. (vezi articolul) 

Compania Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional Târgu-Mureş anunţă reprezentaţia spectacolului Portughezul de Zoltán Egressy, traducerea Réka Csűrös, regia artistică Kincses Elemér, scenografia Cristina Grigoraş, reprezentaţie ce va avea loc miercuri 7 noiembrie 2018, ora 19.30, la Sala Mică. (află mai mult) 

Cinefilii târgumureşeni vor putea viziona, în perioada 7-11 noiembrie, pe lângă concursul propriu zis, filme precum „Secretul fericirii”, al regizorului şi actorului târgmureșean Vlad Zamfirescu sau „Budapest Noir”, al regizoarei maghiare Éva Gárdos. (citește materialul) 

Noul tractor 100% românesc a fost prezentat astăzi, la Bucureşti, după 15 ani de la închiderea liniei de producţie de tractoare de la Braşov. Reprezentanţii companiei producătoare spun că tractorul a fost inspirat de nevoile agricultorilor români, întrucât 90% dintre utilajele produse de ei sunt livrate pe piaţa internă. (vezi detalii) 

Secția de Științele Naturii din cadrul Muzeului Județean Mureș organizează, în perioada 31 octombrie – 2 noiembrie, Conferința științifică aniversară „60 de ani de muzeologie în domeniul științelor naturii la Muzeul Județean Mureș”. (află mai mult) 

Încheiem aici Sinteza Zilei și vă mulțumim că ați intrat pe mures.ro. Sperăm că ați avut o zi reușită. Ne recitim mereu, aici. 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau