thumb_350_c213m_autostrada-ogra.jpg

E 6 noiembrie și ne prezentăm în fața voastră cu o nouă Sinteză, lista titlurilor din județul Mureș. Ne-am uitat prin presa locală, am făcut o selecție a știrilor și suntem gata să punem în lumină. 

Pentru marcarea Centenarului Unirii, Muzeul de Etnografie şi Artă Populară din Târgu Mureş va prezenta publicului o amplă expoziţie în cadrul proiectului ‘Mureşeni în tranşeele Marelui Război’, care a presupus o cercetare multidisciplinară a Primul Război Mondial în arealul judeţului Mureş. (vezi detalii) 

Directorul Muzeului Județean Mureș, Soos Zoltan, a declarat marți într-o conferință de presă că Ziua Națională a României va fi marcată de instituția pe care o conduce printr-o expoziție inedită dedicată marelui pictor roman Nicolae Tonitza, ce va fi vernisată la Palatul Culturii din Târgu Mureș. Între tablouri se vor regăsi două pictate în preajma Primului Război Mondial. (citește mai mult) 

Asociaţiile „Moldova Vrea Autostradă” şi „Împreună pentru A8” critică dur intenţia Executivului de a renunţa la Autostrada 8 Iaşi-Târgu Mureş, spunând că aceasta şi Bacău-Braşov (A13) nu sunt în concurenţă. O întrebare ridicată este dacă îşi asumă analiza ministerul Transporturilor şi cât a costat. (vezi detalii) 

Aproape 40 de copii din sistemul social de protecție din județul Mureș au ajuns în primele 10 luni din acest an la familii adoptatoare. Sunt 150 de copii declarați apți pentru a fi adoptați, care pot ajunge la familii sau persoane și din alte județe. (vezi mai mult) 

Baschetbaliștii mureșeni primesc, miercuri, vizita formației CSM Miercurea Ciuc, într-un meci contând pentru cea de-a 6-a etapă din grupa C valorică a Ligii Naționale. Partida, găzduită de Sala Sporturilor, va începe la ora 18.00. (citește știrea) 

Arena Electromureș din Tg.Mureș a găzduit, zilele trecute, finalele Campionatului Național individual de popice pentru seniori, competiție care a cuprins întreceri la probele indidual clasic, sprint, tandem și tandem mixt. (vezi mai mult) 

Ziua de azi se încheie și vă mulțumim pentru că ați intrat pe mures.ro. Așteptăm comentariile și părerile voastre pe pagina de Facebook. Sănătate! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau