thumb_350_qnbph_marti.jpg

Sperăm că nu ați avut ghinion în ziua de 13. A fost o zi interesantă, însă a trecut destul de multă vreme de când nu am mai avut noutăți care să rupă gura târgului în Mureș. Hai să vedem știrile de azi. 

Miercuri, 14 noiembrie 2018, începând cu ora 17:00, va avea loc ediția a cincea a conferinței “Și tu meriți o alternativă!”, care are ca scop promovarea pedagogiei Waldorf în județul Mureș, pentru a asigura astfel, continuitatea sistemului gratuit, de stat, atât în învățământul primar cât și în gimnaziu și liceu. (vezi mai mult) 

Mureșenii vor putea urmări, de 1 Decembrie, tranșeele din primul război mondial din Mureș, care au avut ca locație zona Bichiș. Potrivit directorului Muzeului Județean Mureș Soos Zoltan, filmările au fost realizate cu drona de cercetători, în cadrul proiectului “Mureșeni în tranșeele marelui război”. (vezi mai mult) 

La inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF) şi a Organizației Mondiale a Sănătății, 14 Noiembrie este desemnată ca Ziua Mondială a Diebetului, marcată la nivel internațional și național de către toate asociațiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare despre diabet. (citește știrea) 

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, organizează în toată țara „Ziua Informării Preventive”. (citește detalii) 

Este vorba de programul ”100 de ani, înapoi în viitor” al Asociației ”Animact” care va realiza la Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel” două evenimente culturale. (vezi detalii) 

Dacă la nivel mondial incidența fumatului este în creștere, la această dată fiind peste 1 miliard de fumători, procentul fumătorilor din țara noastră a scăzut la 20% în 2017. Este semnalul de alarmă tras de medicii pneumologi târgumureșeni care se pregătesc să marcheze și în acest an Ziua Națională fără Tutun pe 15 noiembrie. (află mai mult) 

Am ajuns la finalul zilei. Mulțumim că sunteți în fiecare zi pe mures.ro. Așteptăm să ne recitim mâine cu știrile de la mijloc de săptămână. 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau