thumb_350_67n8j_autobuz.jpg

Ultima zi din această lună a fost și una liberă pentru majoritatea dintre noi. În oraș a fost agitație mare pentru că mulți mureșeni se pregătesc pentru Ziua Națională. Noi am făcut lista știrilor și vă spunem ce se mai întâmplă prin județ. 

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi Legea privind realizarea Autostrăzii Iaşi-Târgu Mureș, în cadrul unei ceremonii publice la care au fost prezenți zeci de parlamentari, inițiatori ai proiectului legislativ, dar și reprezentanţii asociaţiilor civice care au militat pentru autostradă. (vezi mai mult) 

Consilierii locali din Târgu Mureș au adoptat, joi studiul de fezabilitate pentru amenajarea unui Observator astronomic la Platoul Corneşti. (află detalii) 

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat, joi, în unanimitate, studiul de oportunitate pentru proiectul de achiziționare a 38 de autobuze ecologice, hibrid, care să deservească transportul public de călători al municipiului. (vezi mai mult) 

Lipsă de șoferi de autobuz. Situația nu este singulară, în toate orașele se simte această lipsă din cauza migrației forței de muncă calificate în afara țării. La Tîrgu-Mureș, însă, deficitul este foarte mare. Deficitul se ridică la un sfert din numărul normal de șoferi. (vezi detalii) 

Potrivit datelor statistice din primele 9 luni ale anului, numărul total de turiști care au ajuns în localitățile mureșene a crescut cu peste 5 procente, aproape 440.000 de turiști vizitând județul. (citește știrea) 

Pentru a aduce un omagiu sacrificiului ostaşilor din Primul Război Mondial, membrii Asociaţiei Artiştilor Plastici Mureş au pictat 100 de tablouri cu flori şi le-au expus la Palatul Administrativ din Târgu Mureş, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. (vezi mai mult) 

Ziua s-a încheiat și trebuie să recunoaștem că a fost pentru prima dată de la începutul iernii ne-am simțit ca la Polul Nord. Încheiem prin a vă ura încă de pe acum La Mulți Ani, celor care simțiți românește. 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau