thumb_350_yv1uu_150913 Inaugurare parc Tarnaveni.jpg

Cei peste 22.000 de locuitori ai municipiului Târnăveni se pot bucura de cel mai mare parc din municipiu, a cărui reabilitare a fost finalizată în această toamnă cu susţinerea E.ON.

Locuri de plimbare, recreere şi sport, piste pentru biciclişti, locuri de joacă pentru copii dotate cu echipamente moderne şi un centru pentru copii şi tineret – acestea sunt câteva dintre facilităţile pe care le oferă cel mai mare parc din municipiu modernizat de Primăria Târnăveni cu sprijinul E.ON România care a donat două terenuri şi echipamente de joacă şi sport în valoare totală de 25.000 de euro.

„Îi salut cu drag pe toţi cei prezenţi şi le mulţumesc preşedintelui Consiliului Judeţean, prefectului şi companiei E.ON Distribuţie România pentru că a contribuit la realizarea unui loc de joacă pe care l-am promis locuitorilor şi pe care am reuşit să îl dotăm cu tot ce a fost necesar, pentru a aduce bucurie copiilor noştri”, a declarat la festivitatea de inaugurare a parcului primarul municipiului Târnăveni, Sorin Megheşan.
„Este un moment de bucurie pe care am dorit să îl marcăm împreună, toţi cei care am făcut posibilă modernizarea acestui parc. Considerăm că este responsabilitatea noastră să ne implicăm şi să fim alături de comunitate, aşa cum am fost în toţi cei zece ani de când E.ON a intrat pe piaţa de energie din România. Ne bucurăm de decizia autorităţilor locale de a ridica pe terenul donat de noi un Centru pentru Tineret unde vor fi desfăşurate activităţi sociale şi culturale cu impact în dezvoltarea tinerilor”, a declarat Teona Oltean, Director General Adjunct E.ON Distribuţie România.

Prezent la Târnăveni, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre a declarat „Îl felicit pe primarul municipiului Târnăveni pentru acest proiect, pentru colaborarea dintre Primărie şi o firmă privată. Este nevoie ca toate companiile să desfăşoare acţiuni de responsabilitate socială şi să se implice în viaţa comunităţii”.

„ Felicit pe toţi cei care au contribuit la realizarea acestui minunat parc şi le doresc locuitorilor municipiului Târnăveni putere de muncă şi multă sănătate”, a declarat Lucian Goga, prefectul judeţului Mureş care i-a felicitat şi pe reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă cu ocazia Zilei Pompierului.

În ultimii ani E.ON s-a implicat în modernizarea mai multor spaţii de joacă în unităţi de învăţământ preşcolar, la Sibiu, Târgu Mureş, Botoşani, Baia Mare, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Resiţa, Timişoara, precum şi un spaţiu public în municipiul Iaşi. Peste 2.500 de copii sunt beneficiarii direcţi ai acestor proiecte în care s-a investit aproape 1 milion de Euro.

Susţinerea proiectului de reabilitare a parcului de la Târnăveni reprezintă o nouă dovadă a angajamentului E.ON faţă de comunitatea din municipiu, acolo unde, în ultimii zece ani, compania a investit în modernizarea a circa 70 de kilometri din reţeaua de gaze naturale, reprezentând două treimi din lungimea totală a reţelei municipale.

Inaugurarea parcului a fost precedată de ceremonia de dezvelire şi sfinţire a statuii „Rugă pentru România”, restaurată de artistul plastic Iuliu Mureşan şi sfinţirea drapelului naţional al României care a fost ridicat în catarg.

  • Published on Sep 13th, 2015
  • Mures.ro

Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau