thumb_350_r6bvv_Azomures_Horia_Brenciu .jpg

“Declarăm câștigată una dintre "bătăliile" pentru încurajarea cititului în rândul copiilor din mediul rural. Delta Neajlovului și localitatea Călugăreni (județul Giurgiu) au fost din nou scena unei "lupte" cu prejudecățile unei generații care are nevoie de exemple pozitive. Mulțumim Asociația Curtea Veche, Azochim Călugăreni și Horia Brenciu. Ne pregătim și pentru donațiile din județul Mureș.”

Marți, 26 ianuarie, echipa Asociației Curtea Veche și Horia Brenciu, cu sprijinul Azomureș și Azochim, au oferit “Cărţile copilăriei” elevilor  Școlii Gimnaziale nr. 1, din comuna Călugăreni, județul Giurgiu.  În cadrul unui evenimentului au luat cuvântul: Horia Brenciu (artist, cântăreț, actor, prezentator de televiziune și jurat X FACTOR), Iren Arsene (preşedinte, Asociaţia Curtea Veche), Ovidiu Maior (PR Manager, Azomureş) și Anton Sinel (director, Azochim). Oficiile de gazdă au fost realizate de domnul Marin Cristian, directorul instituției școlare. Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educaţional, rata abandonului școlar, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care Horia Brenciu, Azomureș și Azochim au decis să se alăture programului național de lectură inițiat de Asociația Curtea Veche. << Datorez multe cărților! Lectura mi-a fost de ajutor în multe aspecte ale vieții personale și profesionale și cred că este important să încurajăm cititul de plăcere în rândul celor mici. În România sunt copiii cărora părinții le cumpără multe cărți care rămân nedeschise pe raftul bibliotecii. Pe de alta parte, tot in țara noastră sunt și copii care și-ar dori enorm să citească, dar nu au acces la volumele potrivite vârstei. Cred că avem obligația morală, ca adulți, să ne implicăm în viitorul noilor generații și să le oferim dreptul la o educație mai bună. M-am alăturat cu mare drag cauzei Asociației Curtea Veche și susțin programul național de lectură “Cărțile Copilăriei” pe care îl propune publicului. >> a declarat Horia Brenciu despre implicarea în proiect.

<< Prin îngrășămintele minerale pe care le realizăm la Tîrgu Mureș avem o relație specială cu mediul rural. Suntem una dintre verigile esențiale în dezvoltarea culturilor agricole și implicit a fermelor și a familiilor din aceste zone. Mediul rural nu trebuie privit ca o neșansă a unora care nu au reușit să ajungă să lucreze și să locuiască într-un mare oraș. România are în continuare nevoie de oameni care să muncească în agricultură. Copiii nu trebuie privați de o educație corespunzătoare pentru că că nu învață într-o școală de renume, de oraș. Susținem programul național “Cărțile Copilăriei” pentru șansa pe care o oferă fiecărui copil de a decoperi lectura. >> a declarant domnul Mihai Aniţei (director general, Azomureş).

<< Sunt de părere că lectura și educația trebuie să fie printre principalele obiective ale antreprenorilor români când vine vorba despre implicarea în comunitate. Fără aceste două elemente, evoluția tinerelor generații și a societății, în general, va fi extrem de încetinită. Elevii români au mare potențial, însă nu toți au resursele necesare pentru a își imagina măcar un viitor mai bun. De aceea am ales să ne alăturăm inițiativei Asociației Curtea Veche și să aducem împreună “Cărțile Copilăriei” în casele copiilor cu vârste între 7 și 14 ani, elevi la Școala Gimnazială din Călugăreni. >> a declarant domnul Anton Sinel (director, SC Azochim SRL Călugăreni).

Evenimentul organizat în județul Giurgiu face parte din programul național de lectură “Cărţile copilăriei”, iniţiat de Asociația Curtea Veche și cuprinde alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării.


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau