thumb_350_i3ske_padurea-rotunda_2015_-660x330.jpg

Salutare, cititori din online! Se apropie finalul zilei de 2 august, iar noi venim cu o nouă sinteză a zilei. Pentru cei care nu au reușit să o citească pe cea de ieri, o găsiți aici.

Ne plac evenimentele de calitate organizate în județul Mureș așa că anunțăm desfășurarea celei de-a V-a ediții a Taberei de la Pădurea Rotundă, organizată de Asociația K’arte&CO. Anul acesta organizatorii anunță jazz, filme, ateliere pentru copii și prezența a cinci artiști vizuali în locația din Reghin, deja cunoscută publicului mureșean. Vezi programul AICI.

De ieri a început Festivalul “Academia Sighișoara”, un eveniment de tradiție dedicat iubitorilor de muzică clasică. Dacă vreți să aflați povestea acestui brand local, vă sfătuim să citiți interviul cu artista Anamaria Stamp. (interviu)

Trecem și la aspectele mai puțin vesele ale zilei. La Sighișoara, capitolul “Sănătate” are multe deficiențe. O parte dintre sighișoreni și aleșii acestora în Consiliul Local solicită demisia managerului Spitalului Municipal. Motivele au pornit de la o filmare cu camera ascunsă, care s-a transformat într-un scandal național (reportaj). Directoarea spitalului și-a făcut tot mai mulți adversari și presiunea unei demisii sau a unei demiteri este mare. (articol complet)

În Tîrgu-Mureș, Poliția Locală aplică amenzi celor care nu respectă regulamentul din Complexul Weekend, iar motivele sunt diverse și numeroase. (citește articolul complet)

Tot la capitolul amenzi a “înscris” azi și Poliția Rutieră. Polițiștii au verificat 233 de autovehicule destinate transportului de persoane și de mărfuri, au aplicat 131 de sancțiuni, multe dintre ele reprezentând amenzi. (articol complet)

O veste proastă avem și din fotbal. Formația tîrgumureșeană ASA Tîrgu-Mureș, antrenată de italianul Dario Bonetti, a cedat, luni seara, în deplasare, cu scorul de 1-2, în fața celor de la CS Universitatea Craiova, într-un meci din cea de-a doua etapă a Ligii I de fotbal (articol complet). Pe de altă parte, la finalul acestei săptămâni este programată reunirea echipei de baschet masculin, BC Mureș. Cine își va continua contractul? Care sunt noutățile din echipă? Dă un click aici.

Acestea au fost noutățile de azi, din județul nostru și așteptăm comentariile voastre pe marginea subiectelor. Nu uitați să ne urmăriți și pe Facebook. O seară cât mai plăcută! 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau