thumb_350_r9vlc_Sky news trafic arme.jpg

Salutări tuturor! O nouă Sinteză a Zilei, azi, 10 august când județul Mureș se bucură de publicitate la nivel internațional. De ce? Jurnaliștii Sky News, cei care au instrumentat un reportaj de prost gust la adresa României, au colaborat și cu persoane din județul Mureș atunci când au pus în aplicare marea “realizare” cu traficul de arme

Încă de dimineață au avut loc percheziții în județele Mureș și Bistrița Năsăud, mai multe persoane fiind reținute. Potrivit procurorilor, echipa televiziunii care tocmai s-a făcut de “cacao” în fața întregii lumi a aterizat la finalul lunii trecute pe Aeroportul Transilvania. Tot în Tîrgu-Mureș au avut și prima întâlnire cu intermediarul. (vezi articolul aici)

Rămânem în zona justiției și vă anunțăm că azi trei persoane au fost trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş pentru că au încercat să mituiască mai mulţi poliţişti. Cei trei erau cercetați pentru “păcălirea” statului în ceea ce privește taxele și impozitele pe care ar fi trebuit să le plătească. (articol complet

Unul dintre cele mai importante festivaluri săsești din țară se va desfășura și în județul Mureș. Este vorba despre “Săptămâna Haferland”, un eveniment ce promovează cultura săsească și care se va derula în Fișer, Rupea, Saschiz, Viscri și alte localități din zonă. (articol complet)

Pentru că azi am început Sinteza cu subiecte serioase, urmează și gluma. Autoritățile din Tîrgu-Mureș se pricep de minune la artă urbană. În alt mod noi nu putem caracteriza băncile din Parcul Mihai Eminescu. (vezi imagini și detalii

Filmele de Oscar ajung și la Pădurea Rotundă. În această săptămână Reghinul găzduiește o nouă ediție a Taberei organizate de Asociația K’arte. (vezi programul pe următoarele zile)

În cadul Academiei Velo va fi organizat un training special pentru iubitorii bicicletelor. Ce trebuie să faceți pentru a participa și care sunt condițiile de înscriere, aflați AICI

Spre final ne îndreptăm atenția către mediul universitar. Mai multe locuri bugetate așteaptă să fie ocupate de studenți, la Universitatea de Arte Târgu-Mureș. Specializările care își așteaptă noii boboci sunt Artele Spectacolului, Teatrologie, Pedagogie Muzicală și Comunicare Audiovizuală. (vezi lista locurilor disponibile)

Pentru cei care s-au plâns de căldura din ultimele zile, avem o veste bună. De mâine va ploua pe arii extinse din județ, vor fi intensificãri ale vântului, care trecãtor pot lua aspect de vijelie şi grindinã. (citește prognoza)

Încheiem o altă Sinteză a Zilei, iar de data această putem spune că ne mândrim cu știri importante. Cu sfatul de a nu participa la filmări în care jucați rolul unor traficanți de arme, vă urăm o seară plăcută și cât mai multe momente frumoase. Numai de bine! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau