thumb_350_xptk8_velea-antonia-funny.jpg

Sinteza Zilei e acel articol pe care îl citești când nu ai timp să cauți pe internet sau să răsfoiești ziare. Asta pentru că noi adunăm cele mai importante știri, zi de zi, pentru tine, mureșeanule. Ești gata pentru Sinteza de azi, 17 august? 

Avem un traficant de migranți în județul Mureș, mai exact unul rătăcit la Breaza. Pe numele omului a fost emis un mandat european de arestare, iar polițiștii nu au stat mult pe gânduri până să îl rețină. (citește acuzațiile care i se aduc) 

Câți dintre voi au văzut meciul Stelei de aseară? Dacă da, probabil reacțiile unor grei ai fotbalului vor fi interesante. Vreți să știți cât de dur au fost criticați jucătorii și care sunt motivele invocate, citiți articolul următor. (click aici) 

Sediul Federației Române de Fotbal a găzduit marți Adunarea Generală a echipelor de futsal din România. Cu această ocazie a fost tras la sorți și programul Ligii 1, campioana României, City’us Tîrgu-Mureș debutând pe teren propriu în compania celor de la Muncitorul Reșița. În etapa a II-a, tîrgumureșenii vor juca în deplasare la Deva. (articol complet) 

Hotelurile și restaurantele din zona centrală a României vor fi luate la bani mărunți. Inspectorii de la protecția consumatorului sunt pe teren în aceste zile, iar în atenția lor sunt în special locurile de cazare și de alimentație publică, mai aglomerate în această perioadă. (vezi cine sunt cei vizați)

Alex Velea e cap de afiș la Festivalul Văii Gurghiului. Deși festivalul este prezentat ca unul de promovare și conservare a tradițiilor locale, a portului popular și a obiceiurilor lăsate moștenire de bunici, lineup-ul nu prea ține cont de acest lucru. Așa că…din vina ta, ta, ta, ….(vezi programul festivalului) 

Asociația Hifa România desfășoară în această perioadă o tabără de creație online dedicată persoanelor cu dizabilități și boli cronice. Punctul final va reprezenta expunerea unor lucrări de artă realizate în comun pe toată perioada desfășurării proiectului. (află mai multe detalii) 

O parte dintre voi știți de problemele care apar în mediul rural atunci când vine vorba de cadastru. Statul Român va porni un proiect de cadastrare gratuită în întreaga țară, iar primarii mureșeni au primit mai multe detalii despre ceea ce va urma în județul nostru. (articol complet) 

Am ajuns la finalul Sintezei și sperăm că știrile de azi vi s-au părut cel puțin interesante. Nu uitați că mâine e joi și deja ne pregătim de weekend. Până atunci, citiți Sinteza, dați un Share pentru prietenii voștri și comentați, dacă e cazul. Numai de bine! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau