thumb_350_6h42f_bookfest_7.jpg

Sinteza Zilei, 22 august 2016, cele mai importante știri din județul Mureș adunate doar pentru voi.

Salutare, oameni buni! Vă dorim un început de săptămână productiv și plin de realizări. 

BookFest vine din nou la Tîrgu-Mureș, în perioada 8 – 11 septembrie. Ca și în anii precedenți, evenimentul va avea loc la Teatrul Național, iar intrarea publicului va fi liberă.(vezi programul și invitații speciali)

Un citostatic important lipsește din mai multe spitale din țară. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii caută soluţii. Purtătorul de cuvânt al Ministerului, Laurenţiu Colintineanu, a declarat că este o problemă de producător, în sensul în care acesta are dificultăţi să se aprovizioneze. Această situaţie nu se regăseşte numai în România, a adăugat Colintineanu. (vezi mai multe detalii) 

Școala Postliceală “Gheorghe Marinescu” din Tîrgu-Mureș încă mai are locuri libere la buget. Cei interesați pot afla detalii de pe site-ul oficial al instituției sau direct de la secretariat. (vezi locurile disponibile) 

Tîrgu-Mureșul are o echip înscrisă la Red Bull SoapBox Race, celebra cursă pentru vehicule ciudate și traznite pe roți. Evenimentul va avea loc în data de 3 septembrie la Cluj-Napoca, iar tîrgumureșenii sunt încrezători în șansele lor. (articol complet)

ProEtnica este cea mai mare manifestare dedicată dialogului intercultural din Europa. România este un model pentru protecţia minorităţilor naţionale. Prin întreaga sa paletă de acţiuni, ediţia a 14-a ProEtnica va contribui la promovarea interculturalăşi la crearea păcii interetnice într-o societate pluralistăşi democrată”, este declarația organizatorului festivalului. (citește despre ediția din acest an)

Au început probele scrise de la BAC-ul de toamnă. Elevii au susţinut azi examenul la Limba şi literatura română, iar mâine este programat cel la limba maternă. Miercuri, se desfăşoară proba obligatorie a profilului, iar testele scrise se încheie vineri, cu proba la alegere a profilului şi a specializării. Peste 42.000 de absolvenţi de liceu participă la examen. (află detalii) 

Supercupa României, dintre City’us Tîrgu-Mureș și Autobergamo Deva, se va disputa în Sala Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca, duminică 28 august, de la ora 16.00, intrarea spectatorilor fiind liberă. Modificarea locului de disputare a venit ca urmare a solicitării clubului nostru ca, Supercupa României să se dispute pe teren neutru, conform regulamentului. (articol complet) 

Cod portocaliu de furtună pentru județul Mureș, iar ploile nu se lasă de noi nici în următoarele zile. (vezi prognoza meteo) 
Dragi cititori, am ajuns la finalul zilei de 22 august. Nu uitați de Share și Like pentru ca și prietenii voștri să fie informați. Așteptăm comentariile voastre despre știrile de astăzi pe site și Facebook

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau