thumb_350_okrjq_centru-targu-mures.jpg

Salutări din orașul în care încă nu se știe cine au fost primii sosiți și nici cine a luat bătaie în 1990! Începe Sinteza Zilei de azi, 24 august, o zi însorită și sperăm că plină de realizări pentru voi. Să vedem ce s-a întâmplat azi în târg. 

După prăbușirea podului de pe strada Secerei, traficul a devenit un adevărat haos. Șoferii nu au observat semnele de circulație temporare, Poliția a aplicat amenzi și a suspendat permise, iar noi ne uităm ca proștii și nu înțelegem cum niște pavele picate în pârâu au putut crea atâta debandadă. (vezi noile reglementări de circulație)

Tîrgu-Mureșul atrage tot mai mulți investitori. Doar în sănătate, din păcate. Un nou centru medical privat se deschide în orașul nostru, gata să preia toți pacienții nemulțimiți din spitalele publice și cu o largă “dare de mână”. (află numele investitorului)

Comunicarea publică prinde aripi la tot mai multe ministere. Spre exemplu, Ministerul Apărării a.k.a Armata, a venit cu o idee interesantă în acest an, când se marchează 100 de ani de la intrarea României în Marele Război. (vezi cum va fi marcată ziua de 26 august) 

Vaidacuta e un sat lângă Tîrgu-Mureș care a stat acum ceva timp pe buzele politicienilor. Se promiteau rezidențe artistice, ateliere, întâlniri. Cu toate astea ideea a fost pusă în practică de organizatori privați, iar Festivalul de la Vaidacuta își așteaptă vizitatorii la finalul acestei săptămâni. (articol complet)

Ministerul Sănătății trage un semnal de alarmă și atenționează spitalele din țară să nu aștepte până în ultima clipă pentru a declara că nu mai au un anumit medicament. (vezi anunțul ministrului) 

Școala începe pe 12 septembrie. Potrivit ordinului de ministru, noul an școlar are 35 de săptămâni de cursuri, însumând 169 de zile lucrătoare și se structurează în două semestre: semestrul I (12 septembrie 2016 — 3 februarie 2017) și semestrul al II-lea (13 februarie 2017 — 16 iunie 2017). (vezi toate datele) 

Șahiștii mureșeni au dominat Turneul Internațional de Șah Bancpost. Sportivii mureșeni au reușit să câștige mai multe medalii, iar noi îi felicităm cu tot dragul. Mult suuces! (vezi rezultatele) 

Încheiem aici o zi destul de “slăbuță” din punctul de vedere al știrilor și așteptăm noutăți din viața județului. Și voi puteți să ne semnalați întâmplări interesante. Așteptăm poze, filmări și povești cu priză la public pe site-ul nostru sau pe pagina de Facebook. Numai de bine!

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau