thumb_350_jeyl2_transilvania-moto-ring-680x365.jpg

Bun găsit! Sinteza Zilei de azi, 25 august, vă aduce știrile și evenimentele petrecute în întregul județ. Avem o agendă plină cu decizii luate la nivel administrativ, evenimente culturale în desfășurare și noi amenzi aplicate de polițiștii mureșeni. 

Transilvania Motor Ring, viitoarea arenă a cailor putere, va fi gata doar în luna decembrie a anului 2018. Consilierii județeni au aprobat azi o nouă prelungire a contractului, după ce lucrarea a stat blocată mai bine de doi ani în instanța de judecată. (află detalii) 

Polițiștii mureșeni au confiscat lemn pentru instrumente muzicale în valoare totală de 25.000 de lei. Pe raza comunei Hodac a fost identificat un bărbat de 57 de ani, care deținea la o fermă agricolă, 2,669 metri cubi cherestea paltin (cu destinație specială-instrumente muzicale), pentru care nu a putut prezenta documente legale de proveniență. (articol complet) 

Peste 90% dintre fermieri au primit banii în cont pentru bovine, ovine și caprine, iar restul îi vor primi după ce li se vor clarifica cererile. Conducerea APIA Mureș a arătat că există întârzieri la autorizarea unor cereri pentru plată, dar erorile vor fi completate în perioada următoare. (articol complet)

Într-un proiect de lege, Guvernul propune înființarea a 183 de comune care să devină poli-regionali, un fel de „super-comune” cu rol administrativ pentru toate localitățile rurale din zonă. În județul Mureș sunt propuse pentru acest statut comunele Band, Ceuașu de Câmpie, Deda, Gurghiu și Răstolița. (vezi reacțiile) 

Casa de Cultură a Studenților din Târgu Mureș împreună cu Asociaţia Coregrafilor şi Ansamblurilor Folclorice Mureş organizează sâmbătă, 3 septembrie 2016 la Târgu Mureş, a X-a ediţie a Festivalului Folcloric Interetnic „Ceteruica dragă mi-i“. Intrarea la Festivalul folcloric este liberă. (articol complet)

Miercuri seară a avut loc deschiderea festivalului Vâltoarea Mureșeană, sărbătoarea comunității maghiare din Târgu Mureș. În perioada 24-28 august 2016, Asociația pentru Tîrgu Mureș organizează a patra ediție a Vâltorii Mureșene. De această dată, Vâltoarea se mută într-un nou loc, în Parcul Municipal. (află detalii) 

Pe data de 2 septembrie Uzina Foto din cartierul Unirii va găzdui a treia ediție a Laboratorului de Techno. Care sunt invitații la acest party și ce au pregătit organizatorii, aflați AICI

Campioana României, City’us Tîrgu-Mureș va disputa duminică, primul meci oficial al noului sezon. Supercupa României, în compania celor de la Autobergamo Deva. De la ora 16.00, în Sala Sporturilor Horia Demian, din Cluj-Napoca, tîrgumureșenii vor debuta în noul sezon, într-un meci pentru un nou trofeu. (află detalii) 

Am ajuns la final cu Sinteza de astăzi. Mulțumim celor care ne citesc în fiecare zi și vă îndemnăm să nu fiți zgârciți la SHARE și LIKE, pentru că așa ajung și prietenii voștri să fie informați în fiecare zi. Numai de bine!  

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau