thumb_350_zoxoz_roc13.png

In cadrul Consiliului Local a fost propusa initial traducerea in timp real a sedintelor si in limba maghiara, avand in vedere ca in Tirgu-Mures sunt cetateni de aceasta etnie. Mures.ro a intrat insa in posesia unui document care ar aduce modificari acestei cereri in viitorul apropiat. Redam integral acest text si o poza cu documentul original, cryptografiat.

“Propunem ca pe viitor sa folosim 16 translatori in sedintele de consiliu pentru mai multe limbi, cum ar fi: tiganeasca, rusa, elvetiana, germana si alte cateva. Astfel am reusi sa transmitem lumii o imagine de intelegere multiculturala. 

Ca sa aratam populatiei din Targu Mures ca avem grija si de sport, propunem totodata ca aceasta echipa de 16 translatori sa fie inclocuiti cu jucatorii ASA. Oricum acestia nu pot castiga nici un meci, asa ca daca jucam cu ei, ori cu translatorii, e cam acelasi lucru. Asa avem sansa de a salva ASA de la insolventa, salariile translatorilor fiind platite din bugetul local. Aceste salarii nu vor depasi 500 EUR pe persoana.”

Contactati de Mures.ro, consilierii UDMR au declarat ca nu stiu de aceasta propunere, dar daca va fi propusa, vor vota impotriva. Nu pot accepta ca din 16 translatori doar unul sa fie maghiar.

“Suntem totusi aproape 50% in oras. Este inacceptabila aceasta propunere! O sa protestam, o sa iesim pe strada si vom canta La Marseillaise. Sa vada cei de la POL ce este multiculturalismul. Noi tindem sa credem ca ne-au tradat! Eram intelesi ca ne vor informa despre toate propunerile, dar ei ne fac pe la spate. Sigur ca vom lua masuri, probabil in centimetrii!” - a declarat unul dintre consilieri.

Pana se va lua o decizie, noi va propunem sa cititi documentul secret si sa trageti concluziile. Avem nevoie de translatori in 16 limbi, sa salvam ASA cu un buget redus? Ce parere aveti?

Acest articol trateaza subiectele de mai sus in gluma ... Va sfatuim sa faceti la fel!


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau