thumb_350_lczmo_nasa-poza-sfera.jpg

Cladirea de arta abstracta, in forma de sfera, din Cetatea Medievala din Targu-Mures va fi folosita de expertii NASA pentru un experiment ce isi propune crearea unei gauri negre. Dupa o serie indelungata de cautari, expertii au identificat sfera din Cetate ca fiind locul cel mai potrivit pentru a crea conditiile din Universul Cosmic. 

Specialistii nu se asteptau sa gaseasca locatia viitorului experient in Romania, intr-un targ si mai ales intr-o Cetate Medievala. „Prima intrebare a noastra a fost legata de locatia constructiei. Nu am putut sa credem ca vom lucra intr-o cetate medievala. Am gasit aici temperaturile potrivite si mediul necesar pentru a crea o gaura neagra. Aveam de ales intre Muzeul Louvre si locatia din Targu-Mures, dar muzeul din Franta e prea asemanator cu piramidele si ne este frica sa nu repetam o greseala de acum 3000-4000 de ani cand extraterestrii dominau Africa. Pentru noi e important si ca am gasit o zona indepartata de SUA sau statele din Vestul Europei. Daca gaura va absorbi totul in jur, speram ca sa oprim dezastrul inainte de a ajunge la tarile civilizate. Daca vor disparea de pe harta Romania, Bulgaria, Ungaria...poate fi o pieredere spre binele stiintei”  a spus John Gauronegrovici, seful echipei de cercetatori. 

Specialistii mai spun ca, in cazul in care experimental va esua, vor propune autoritatilor sa le inchirieze Sfera din Cetate pentru alte experimente de mica anvergura. Din surse sigure am aflat ca ar fi vorba despre combinatii intre diverse legume precum praz cu pepeni galbeni, ceapa cu pastarnac sau cartofi cu napi.

Acest articol trateaza subiectele de mai sus in gluma ... Va sfatuim sa faceti la fel!


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau