thumb_350_2y15g_foto autostrada ogra.jpg

Salutări tuturor! Începem Sinteza Zilei din data de 30 august cu știri proaspete din întregul județ, adunate și selectate pentru cei mai informați cititori. Avem o zi plină de știri așa că trecem la treabă. 

5 drumuri mari din județ urmează să intre în reabilitare. Regiunea Centru are la dispoziție un buget de 109,84 milioane de euro pentru finanțarea proiectelor rutiere până în 2020. Mureşul ar putea realiza reabilitări de aproape 400 de milioane de lei în drumurile judeţene. În plus, nici drumurile naţionale din Mureş nu vor fi ocolite de investiţii. (citește articolul complet)

Unul dintre cele mai valoroase și apreciate concursuri canine din Europa de Est revine la Tîrgu Mureș, cu ediția a XI-a. Astfel weekend-ul 3-4 septembrie, inseamnă un adevărat record – 4 concursuri CAC ( Certificat d’aptitude au Championnat) și 2 concursrui CACIB ( Certificat d’Aptitude au Championnat International de Beauté) adica o ocazie rară de a dobândi prestigioase titluri de campionat in 2 zile. (articol complet)

Lucrările la tronsonul de autostrada Târgu-Mureș-Ogra avansează rapid. Primul ordin de începere a lucrărilor a fost emis în luna iunie a acestui an, iar utilajele își fac treaba în această perioadă. (foto și text complet)

Exemplu de Poliție Locală care își face treaba. Furturile din comuna Sângeorgiu de Mureș au scăzut cu 35%. De la înfiinţarea Poliţiei Locale, în urmă cu două luni, în comună s-au redus furturile, parcările ilegale, construcţiile neautorizate şi scandalurile. Deocamdată sunt doar trei angajaţi, dar pe viitor numărul acestora va creşte, a declarat primarul Sângeorgiului, Sofalvi Szabolcs. (articol complet)

Vești bune pentru bicicliști. Fundația Comunitară Mureș alături de Asociația Pro Biciclo Urbo organizează mic dejun pentru bicicliștii care se deplasează la locurile lor de muncă. Organizatorii acestui eveniment doresc să răsplătească și să invite bicicliștii care folosesc bicicleta pentru a se deplasa la muncă la o cafea fierbinte, un croissant și dulciuri. (vezi locațiile pentru mic dejun)

Noutate – actul de identitate și dovada plății amenzii de circulație se pot trimite, scanate, pe adresa de e-mail a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş. Poliția Română operaționalizează prevederile O.U.G. nr. 41 din 2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative. (articol complet)

Din cauza modificării numărului de echipe înscrise în ceea de a doua competiţie al Federatiei Europene de Baschet – FIBA Europe – s-a modificat şi numărul grupelor, astfel echipa BC Mureş a fost promovată direct în Grupa I. (vezi componența grupei) 

În perioada 26-31 august 2016, elevi de liceu din Bucureşti și alte 13 orașe ale țării sunt prezenți în comuna mureșeană Șăulia pentru a se antrena în socializare și autocunoaștere. Tabăra reunește peste 100 de tineri din 14 orașe din toată țara, conduși de 12 traineri din care 7 români și 5 din Grecia, Brazilia, Bulgaria și SUA. (citește știrea)

ASA Târgu-Mureș rămâne singura echipă fără victorie în Liga I, după 6 etape. Asta după ce a pierdut, luni seara, în deplasare, cu scorul de 4-2 în fața formației FC Botoșani. (vezi cum a decurs meciul)

Am încheiat aici o nouă Sinteză a Zilei. Vă mulțumim că ne citiți și nu uitați să dați Share și Like dacă v-a plăcut articolul nostru. Până mâine, când revenim cu alte știri, avem un singur sfat: fiți informați! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau