thumb_350_9kxus_Cinema arta.jpg

Bun găsit tuturor la prima Sinteză a Zilei din această toamnă. Soarele e prietenos și rămâne cu noi mai multe zile mai ales că, într-o altă Sinteză vă anunțam că următoarele două luni vor avea parte de temperaturi peste medie. Să facem lista știrilor din prima zi a lunii septembrie. 

Deși localnicii din Sângeorgiu de Mureș au făcut mai multe demersuri către Minister și CNADNR pentru ca parapetul de pe mijlocul drumului să fie înlăturat, instituțiile statului par să rămână ferme pe poziții. Demersurile Primăriei de a elimina parapetul au rămas fără răspuns din partea CNADNR, în ciuda numărului tot mai mare de accidente de circulaţie produse pe acest sector de drum. (articol complet)

Cei mai buni arhitecți ai regiunii vor fi prezenți la Târgu-Mureș. Parte a programului bienalei Arhitectura.6, în perioada 2-8 septembrie vor avea loc o serie de evenimente dedicate arhitecturii contemporane. Scopul principal al bienalei Arhitectura.6 este recunoașterea excelenței în practica de arhitectură contemporană. (vezi programul evenimentului) 

Cinefilii târgumureşeni vor avea parte, peste câteva zile, de o surpriză plăcută. Aceasta vine chiar din partea conducerii Cinematografului „Arta”, care a decis să reconfigureze spaţiul destinat vizionării filmelor artistice. (articol complet)

Tu știi ce trebuie să faci dacă ai împlinit vârsta de 14 ani și ai nevoie de buletin de identitate? Care sunt legile în vigoare și pașii necesari obținerii actului îi vei găsi AICI

Palatul Culturii din Târgu-Mureș va găzdui în data de 17 septembrie un concert extraordinar de Jazz susținut de artista Elena Mândru. Vor fi și invitați din străinătate care plănuiesc să ofere iubitorilor acestui gen muzical o seară de neuitat. (articol complet)

Ministerul Mediului va face o analiză în următoarele săptămâni, iar în urma acesteia ar putea suplimenta tichetele pentru Programul Rabla Clasic, a declarat azi ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer. (vezi detalii)

Portarul Eduard Stăncioiu (35 ani) s-a despărțit de ASA Tg.Mureș și s-a înțeles cu Steaua București. Stăncioiu, care a venit la Tg.Mureș în ianuarie 2014 de la CFR Cluj, din postura de jucător liber, a evoluat 2 sezoane și jumătate la ASA. (articol complet) 

Campioana României la futsal, City`Us Tg.Mureș, va participa în perioada 11-14 octombrie, la Chrudim, în Cehia, la turneul grupei a 6-a din turul al doilea al competiției continentale UEFA Futsal Cup. (vezi programul meciurilor) 
Sinteza Zilei de 1 septembrie se încheie aici. Vă mulțumim pentru faptul că ne citiți în fiecare zi. Nu uitați să le spuneți și prietenilor voștri de Sinteză, printr-un LIKE și un SHARE. Ne citim și mâine. 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau