thumb_350_rahul_Red-Bull-Soapbox-2013-London-burrito-e1472809764354-1.jpg

Ce să vezi, nici nu am clipit de două ori și s-a dus săptămâna. Salutare, oameni buni! Sinteza Zilei de azi, 2 septembrie, începe cu cele mai proaspete știri adunate pentru voi. Și pentru că ne pregătim să întrăm cât mai repede în weeekend, facem repede lista. Începem?

Încă un brand a fost trimis la “cele sfinte” și o să mai apară doar în discuțiile de peste ani și ani, când tinerii o să întrebe de el ca de cea mai mare ciudățenie. Clasicul Yahoo Messenger, așa cum îl știm, nu mai funcționează începând de joi seara. Pot fi însă folosite versiunile noi și imbunătățite ale serviciului de chat. (articol complet)

Ne place să luăm viruși...de pe internet. Peste 50% dintre utilizatorii de Internet accesează linkuri primite de la adrese necunoscute, deschizând practic larg ușa pentru hackeri. (află detalii) 

Cea de a doua ediție a Red Bull Soapbox Race din România, se oprește sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 11.00, în Parcul Colina din Cluj Napoca (lângă Polus Center). Cele 41 de echipe de vitezomani și pasionați de chestii puse pe roți, în general, oameni care-și pun imaginația la treabă, rescriind toate regulile raliurilor urbane ne vor testa limitele…la distracție.  (vezi programul) 

Polițiștii mureșeni au împărțit amenzi și dosare. În urma acţiunilor, au fost constatate 175 de infracţiuni (57 contra persoanei, 53 contra patrimoniului, 3 de natură economică, 36 la regimul siguranţei rutiere şi 26 de alte natură), fiind prinşi în flagrant 40 de autori. (vezi datele)

Noul an şcolar începe în 12 septembrie. În cele 600 de instituţii de învăţământ din judeţul Mureş sunt aşteptaţi 88636 copii, de la grădiniţă până la elevi de liceu. Anul acesta 4912 copii vor începe clasa pregătitoare, 3033 la secţia română, 1744 la secţia maghairă, 94 la secţia germană, 22 la secţia roma şi 19 la şcolile pentru copii cu nevoi speciale. (articol complet)

De luni încep înscrierile la specializările libere de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu-Mureș. Care sunt locurile rămase libere și unde vă puteți înscrie, click AICI

Nou-promovata în Liga Națională de baschet feminin, BC Sirius Tg.Mureș, a învins, joi, cu scorul de 81-78 pe Phoenix Galați, într-un meci din cadrul turneului amical Cupa Sirius, pe care îl organizează, pe teren propriu, în sala Sporturilor. (articol complet)

Cam atât cu știrile și Sinteza pe această săptămână. Nu uitați că LIKE&SHARE sunt combustibili pentru noi. Sperăm să aveți un weekend de vară, chiar dacă a început toamna după calendar. Un sfârșit de săptămână cât mai plăcut. Ne citim luni! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau