thumb_350_bxn7v_teatru.jpg

Salutări tuturor celor interesați de știrile locale. Începem Sinteza Zilei de azi, 6 septembrie, cu un material care adună pentru voi cele mai importante titluri ale zile din domenii diverse de activitate. Să vedem ce ne-a oferit ziua de marți! 

Șase premiere de excepție așteaptă publicul târgumureșean în stagiunea cu numărul 55 a Teatrului Național Târgu-Mureș.Prima dintre ele este cea a spectacolului Femei în pragul unei crize de nervi după un film de Pedro Almodóvar, regia fiind semnată de Răzvan Mazilu. (vezi lista premierelor) 

Vine Ziua Pompierilor! Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş desfăşoară, cu ocazia Zilei Pompierilor din România şi împlinirea a 168 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii, o serie de activităţi pentru rememorarea acestor evenimente. (vezi programul) 

Noi descoperiri arheologice pe traseul centurii municipiului Târgu-Mureș. În aceste zile au fost descoperite  vase de lut, obiecte de sticlă, pahare bizantine și fibule de argint. Anul  acesta continuă săpăturile în zona Livezeni, unde s-a descoperit un sit din preistorie, cultura Ariușd și un al doilea sit roman. (articol complet)

ITM își continuă lunar seria de controale. La nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Mureș, în cursul lunii august 2016, au fost efectuate 111 acțiuni de control din care 70 acțiuni în domeniul relațiilor de muncă și 41  acțiuni în domeniul securității și sănătății în muncă. (vezi rezultatele acțiunilor)

100.000 de cărți, o proiecție de film și un concert. Aceasta este oferta organizatorilor Bookfest Târgu-Mureș pentru acest an. La fel ca și până acum, vor avea loc o serie de prezentări și conferințe cu personalități din România. (articol complet)

Numărul producătorilor eco din județul Mureș este în scădere. Anul acesta, în județul Mureș, peste 400 de persoane juridice au depus cereri pentru încadrarea produselor lor în categoria celor ecologice.Cei mai mulți, peste 380, sunt producători agricoli, crescători de animale și de albine. (articol complet)

Românii au o nouă zi liberă. Camera Deputaţilor a adoptat legea cu 209 voturi ”pentru”, 4 ”împotriva” şi 2 abţineri. Proiectul de lege a fost depus de mai mulţi parlamentari PSD. Astfel, data de 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române este declarată zi nelucrătoare adăugându-se celorlalte sărbători legale. (articol complet)

Campioana României la futsal, City`Us Târgu-Mureș, a învins, luni seara, pe teren propriu, cu scorul de 4-1(3-1) pe Muncitorul Reșița, într-un meci contând pentru prima etapă a Ligii I de futsal, ediția 2016-2017. (vezi detalii) 
Este finalul unei noi zile plină de știri interesante. Nu uitați să dați Like și Share daca v-a plăcut Sinteza noastră. Fiți informați! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau