thumb_350_x7d3n_A-palatul-culturii.jpg

Miercuri, 7 septembrie, Sinteza Zilei vă aduce o nouă zi plină de știri din județul Mureș. Numai de bine, dragi mureșeni! Să vedem cum arată lista știrilor de astăzi: 

Un început de an școlar mai bun pentru circa 6500 de copii și cadre didactice din nouă județe ale țării, printre care şi judeţul Mureş, în urma unei investiţii de 650.000 euro a Corporaţiei E.On  în iluminat performant. Colegiul Naţional „Mircea Eliade” din Sighişoara, unde învaţă şi lucrează peste 1.300 de elevi şi cadre didactice, face parte din cele nouă instituţii de învăţământ incluse în proiect. (articol complet)

Află povestea lui Liviu Man, mureșeanul care a făcut senzație în Munții Alpi. Omul nostru a participat la una dintre cele mai importante competiții de alergare montană, iar în următorul articol povestește cum a fost întreaga experiență. Vezi interviul, AICI

Atenție! Articol pentru părinți! Știți care sunt rechizitele de care are nevoie fiecare copil, în funcție de clasa în care începe anul școlar? În materialul următor, autorul a făcut un scurt ghid pentru părinții care sunt prinși zilele acestea în febra cumpărăturilor pentru anul școlar. (articol complet)

În cadrul târgului de carte Bookfest Târgu-Mureș 2016 va avea loc lansarea volumului „Badminton. Poezii oportune și inoportune” scris de Markó Béla. Evenimentul este programat în data de 8 septembrie 2016, ora 17:00. (articol complet) 

Ce au făcut echipele târgumureșene la cursa Red Bull de la Cluj-Napoca? Echipa Porkshe Troaca V6 s-a clasat pe locul 4, dupa ce a obtinut 34 de puncte pentru design, 40 de puncte pentru show (cel mai mare punctaj din competitie) si locul 24 la viteza, cu 68 de secunde. Echipa Saint Tropez s-a clasat pe locul 20, dupa ce a obtinut 24 de puncte pentru design, 22 de puncte pentru show si locul 6 la viteza, cu 46 de secunde. (vezi rezultate) 

Câți dintre voi nu au reușit să viziteze Palatul Culturii până acum? Recomandarea noastră este să nu mai stați pe gânduri. Palatul este una dintre bijuteriile arhitecturale din Transilvania, fiind vizitat de mii de turiști în fiecare lună. (află povestea Palatului Culturii) 

Corul Filarmonicii de Stat Târgu-Mureș împlinește 60 de ani de activitate. Corul a fost înființat în 1956 în cadrul Ansamblului Artistic ”Mureșul”, după care a trecut la Filarmonică, a explicat Directorul Filarmonici de Stat din Tîrgu-Mureș, Vasile Cazan. (articol complet) 

Azi încep Jocurile Paralimpice de Vară de la Rio. Număr record de sportivi români. Tara noastra participa cu 12 sportivi, care vor evolua la 6 discipline. Portdrapelul echipei este ciclistul harghitean Eduard Novak, primul campion paralimpic din istoria României. (articol complet) 

Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici (ASCOTID) Mureș organizează, duminică, 11 septembrie, la Platoul Cornești din Tg.Mureș, a doua ediție a competiției ASCOTID Trail Race. Evenimentul va cuprinde trei probe: una de semimaraton, care se va desfășura pe distanța de 21 km, una de cross pe un traseu măsurând 8 km și o cursă de 1,7 km rezervată copiilor. (articol complet) 

Acestea au fost cele mai importante știri de astăzi. Mulțumim pentru că ne citiți în fiecare zi și nu uitați să împărțiți Sinteza. Toate cele bune! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau