thumb_350_wjxmn_bookfest 8 sept.jpg

Începe Sinteza Zilei de joi, 8 septembrie și vă mulțumim pentru că ne citiți și astăzi, când venim cu știri importante din județ. Starea de azi e definită de expresia “una caldă, alta rece” și asta pentru că toți suntem aproape de weekend, însă o parte dintre mureșeni, adică elevii, sunt la doar câteva ore de joacă pe calculator de începutul anului școlar. Să începem! 

Amendă pentru cei care s-au distrat la Uzina de Fotosensibile săptămâna trecută. În data de 03.09.2016, în jurul orei 04.00, o patrulă mobilă s-a deplasat pe str. Șoimilor, unde era tulburată liniștea locuitorilor prin muzică la intensitate ridicată, ce provenea din clădirea fostei societăți Azomureș (Fotosensibile). Asta spune Poliția Locală. (articol complet)

ASA Târgu Mureș s-a calificat în premieră în semifinalele Cupei Ligii la fotbal, miercuri seara, după ce a învins-o pe CFR Cluj, în deplasare, cu scorul de 5-4 la loviturile de departajare, scorul fiind egal la finalul prelungirilor, 1-1. (articol complet)

Mii de cărți vă așteaptă la Salonul Internațional de Carte Bookfest Târgu-Mureș 2016, care a fost deschis astăzi la Teatrul Național. Dacă vrei să știi cum arată acest târg, care sunt noutățile pregătite de organizatori, cine sunt invitații speciali și care sunt cele mai importante titluri, dă un click AICI

Râul Mureș, poluat în amonte de Barajul Mare. Cazul a fost sesizat în ședința Consiliului Județean, iar unii aleși ai județului au adus și acuzații. Află întreaga poveste AICI

Câți dintre voi au cumpărat un câine și apoi au fost nevoiți să îl abandoneze la părinți, la bunici sau în locuri mult mai nefericite? În următorul interviu, un specialist în acest domeniu vă dă câteva sfaturi, idei și îndemnuri legate de cumpărarea și creșterea unui câine. (citește interviul)

Cidrul devine tot mai apreciat în România. De aceea Heineken a decis să producă această băutură. Unde va fi produs și care sunt noutățile legate de acest subiect, află AICI

Peste 40 de mii de oameni mor anual în România din cauza fumatului. Principalele cauze de deces sunt bolile cardiovasculare, tumorile maligne şi complicaţiile respiratorii. (citește articol complet)

Producătorul reghinean de utilaje forestiere și agricole IRUM a vândut numai în acest an, în patru țări din Uniunea Europeană, iar comenzile au crescut în ultima perioadă. Mulți dintre clienți revin și comandă noi utilaje, convinși de performanța acestora, declară directorul fabricii, Mircea Oltean. (citește mai mult)

Elevii mureșeni vor primi în acest an școlar lapte, cornuri și mere. Cele două programe continuă pentru elevii din clasele primare și gimnaziale. Cornul și laptele vor fi distribuite încă din prima zi de școală, dar pentru mere va mai dura, a explicat inspectorul școlar din județul Mureș, Ioan Macarie.(articol complet)

Stop Sinteza Zilei. Cam atât pentru ziua de astăzi! Vă dorim o zi de joi cât mai plăcută și îndemnul nostru este să vă bucurați de aceste zile însorite. Salutări tuturor! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau