thumb_350_th1bd_pompieri 12 sept.jpg

E un nou început de săptămână și vă salutăm cu tot pozitivismul de care dispunem azi, luni, 12 septembrie. Am avut un alt weekend plin la Târgu-Mureș, am vizitat și Târgul de Carte Bookfest 2016, iar toate acestea le trecem în lista cu știrile importante de azi. Să începem. 

Transportatorii continuă să protesteze pe măsură ce criza RCA-ului se tot adâncește. La Târgu Mureş circulaţia a fost îngreunată de acest protest în zona Ungheni. Timp de doua ore, in intervalul 10.00-12.00, autovehiculele de marfa au circulat cu viteza redusa. E semnul lor de protest fata de scumpirea politelor RCA. (citește mai mult) 

Încă un punct SMURD în județ. La Sovata se va deschide un punct de lucru de ISU Mureş, a cărui inaugurare este preconizată pe 26 octombrie, în clădirea în care acum funcţiopnează Serviciul de Pompieri civili. Clădirea a fost extinsă și modernizată. (vezi detalii)

Directorul executiv al Bookfest, Mihai Mitrică, a declarat că anul 2016 este cel mai bun an pentru cărţile pentru copii, înregistrându-se o adevărată „explozie” a acestor cărţi, iar la cel de-al treilea Salon de Carte Bookfest de la Târgu Mureş peste 40% din ofertă este destinată acestui segment de cititori. (articol complet)

ASA Tîrgu-Mureş – Dinamo, luni, 12 septembrie, ora 20.30. Mureşenii nu au mai cunoscut victoria în Liga 1 Orange din 27 februarie 2016, când au învins FC Botoşani cu 1-0 şi s-au calificat în play-off-ul stagiunii precedente. Au urmat trei remize şi 13 înfrângeri, dintre care precedentele 10 consecutive! (află toate detaliile înainte de meci)

Două intersecții din Târgu-Mureș vor fi redesenate. Proiectele au fost lansate în dezbatere publică și se află pe site-ul oficial al Primăriei. După această procedură, decizia va ajunge pe masa Consiliului Local. (articol complet) 

Arena “Inter Petrila” a găzduit, sâmbătă și duminică, întrecerile primei etape a Cupei României la popice pentru seniori. La feminin, competiția a fost una extrem de echilibrată, locul I revenind în final formației Conpet Ploiești, cu un total de 3092 de popice doborâte. Pe locul secund a terminat CS Electromureș Romgaz Tg.Mureș, cu 3083 de bețe doborâte, Duka Tilda (foto) reușind cel mai bun rezultat individual al competiției, 586 p.d. (vezi rezultate) 

Ziua Pompierilor. ISU Mures a dedicat o săptămână întreagă Zilei Pompierilor, timp în care au organizat expoziţii, porţi deschise, simpozioane şi demonstraţii. (vezi imagini) 

Vremea în următoarele zile. În Transilvania, valorile termice se vor menține, pe parcursul acestei săptămâni, mai ridicate decât cele specifice la mijlocul lunii septembrie, cu medii ale maximelor de 24 — 28 de grade și ale minimelor de 10 — 14 grade. (articol complet)

Sinteza Zilei a ajuns la final. Le dorim tuturor celor care azi au mers la școală un an cât mai bun, cu rezultate apreciate de către profesori și părinți, îi îndemnăm să fie cât mai educați și informați. Succes părinților și elevilor în formarea celor mici. Toate cele bune! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau