thumb_350_144t3_JULIETA-2016.jpg

Aloha! Pentru că la Mures.ro ne permitem să experimentăm în fiecare zi câteva ceva nou, azi facem Sinteza pe un alt format. Așadar...foaie avem, pix avem, notăm: 

1.    Traseu pentru biciclete la Reghin. Traseul pentru biciclete trece prin Pădurea Rotundă și este amenajat în așa fel încât iubitorii naturii să se simtă în largul lor. Amenajarea traseului a fost făcută de Asociația „UnDAverde”, asociație constituită la inițiativa arhitectului reghinean  Klaus Birthler, care împreună cu colegii lui Bianca Tămășan, Cristian Man, Georgiana Branea au elaborat un proiect pe care l-au prezentat spre finanțare în cadrul programului  „Abonament pentru comunitate”. – CLICK AICI 

2.    Deschidere de stagiune. Teatrul Național Târgu-Mureș anunță evenimentul organizat cu ocazia deschiderii noii stagiuni – 100% RELOADED. Astfel că, ziua de 17 septembrie 2016 este dedicată câtorva activități care vor reconecta publicul târgumureșean cu teatrul. (află detalii) 

3.    TIFF aduce filme premiate. TIFF Mureș debutează pe 23 septembrie și promite, pentru cele trei zile de festival, o selecție de filme premiate, succese de casă și avanpremiere. (articol complet) 

4.    O nouă Școală de Arte și Meserii. Primarul municipiului Tîrgu Mureş, Dorin Florea s-a întâlnit luni 12 septembrie cu agenţi comerciali din domeniului sănătăţii, esteticii şi sportului, pentru o discuţie cu privire la înfiinţarea unei Şcoli de Arte şi Meserii la Tîrgu Mureş. (află mai mult) 

5.    UMDR- candidați la parlamentare. Partidele locale încep să își anunțe oamenii care se vor bate la final de toamnă. Primul care a făcut acest pas este UDMR care a publicat o primă listă a candidaților. (află candidații) 

6.    Viespe Gigantic la Platoul Cornești. Deși nu ne place să răspândim panica în populație, vă însemnăm să circulați cu atenție la Platou. Asta pentru că, spun oamenii munților, viespi extrem de agresive vă pot ataca. (citește mai mult) 

7.    170 de școli din Mures își caută directori. Pentru prima dată în ultimii zece ani, Ministerul Educației organizează concurs pentru ocuparea posturilor de directori şi directori adjuncţi. Acesta va avea loc în octombrie şi se va desfăşura în mai multe etape. (vezi detalii) 

8.    Zicu-ASA-Dinamo. ASA Târgu-Mureş a învins în ieri seară cu 2-1 pe Dinamo Bucureşti, în ultimul meci din etapa a 7-a a Ligii I Orange la fotbal, joc disputat pe stadionul „Trans-Sil” din localitate. (află mai mult)

9.    Legea RCA a fost votată în Senat, cu o zi inainte ca în ședința de Guvern să se discute despre o ordonanță de urgență pe această temă. Actul normativ urmează să fie trimis în Camera Deputaților, care e for decizional. (articol complet) 

Aici se încheie Sinteza Zilei de astăzi. Nu uitați că venim în fiecare zi cu cele mai noi știri din județ, le adunăm într-un singur loc, le dăm o nouă formă și le prezentăm celor care nu au timp să răsfoiască ziare și să citească site-uri. Numai de bine! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau