thumb_350_eqnhc_bezid.jpg

Bun găsit la Sinteza Zilei! Azi nu ne mândrim cu foarte multe știri pe plan local. Avem câteva noutăți și am ales să vă spunem care sunt acestea în rubrica noastră zilnică. Să începem! 

Ar putea fi reluată circulaţia feroviară pe ruta Tîrgu Mureş-Sovata, pe linia îngustă. Şedinţa de guvern din 13 septembrie ar putea aproba proiectul naţional de dezvoltare a infrastructurii până la 2030. (articol complet) 

Între 15 septembrie – 13 octombrie 2016, Garnizoana Tîrgu Mureş a planificat desfăşurarea a 11 acţiuni comemorative, menite să cinstească memoria eroilor neamului căzuţi pe teritoriul judeţului Mureş. (află programul) 

Consiliul Judeţean Mureş finanţează un proiect în valoare de peste 22 milioane de lei, pentru reabilitarea a 10 kilometri din două tronsoane de drum judeţean, DJ 136 şi DJ 136A, între oraşul Sângeorgiu de Pădure şi limita cu judeţul Harghita, care va duce la dezvoltarea turistică a zonei Bezid. (află detalii) 

Procedurile de admitere sunt pe ultima sută de metri la universitățile mureșene, iar acum studenții își depun documentele finale și încep să caute locuri de cazare. La Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu-Mureș s-au ocupat toate locurile scoase la concurs. (articol complet)

Cine a văzut aseară meciurile din Champions League? În seara de 13 septembrie s-au disputat primele jocuri din grupe. Iată rezultatele, AICI

În această săptămână au început lucrări ample de reparații la Secția Clinică Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalul Clinic Județean Mureș, motiv pentru care toate nașterile vor fi redirecționate către Spitalul de Urgență. (articol complet)

Ambasada SUA la Bucureşti a precizat miercuri, referitor la o fotografie în care apare ambasadorul Hans Klemm cu steagul secuiesc, în timpul unei vizite în judeţul Covasna, că acesta este reprezentantul SUA în "întreaga Românie" şi că ţara sa sprijină consolidarea instituţiilor democratice prin participarea tuturor segmentelor societăţii. (articol complet)

Candidata democrată la preşedenţie, Hillary Clinton, îşi va relua campania electorală, ea fiind nevoită să întrerupă participarea sa la campanie pentru câteva zile, după ce a fost diagnosticată cu pneumonie, a anunţat un purtător de cuvânt al acesteia, citat de Reuters online. (citește mai mult)

Senatul a adoptat miercuri un proiect de lege prin care se reglementează statutul personalului din serviciile de ambulanţă, aceştia beneficiind de pensii speciale de 80% din media salariilor brute, inclusiv sporuri din ultimele 12 luni. (articol complet)

Încheiem aici Sinteza Zilei și vă mulțumim pentru interes. Nu uitați, e bine să fii informat ca să poți lua cele mai bune decizii în viața de zi de zi. Noi venim în ajutor cu această sinteză a știrilor și noutăților din județ. Un Like și un Share ne ajută să mergem mai departe! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau