thumb_350_ef0tx_viespi.jpg

TIFF Mureș, protestul transportatorilor, noutăți universitare și mult sport. Acestea sunt câteva subiectele pe care le abordăm astăzi. Dragi cititori, începem Sinteza Zilei, articolul care adună pentru voi în fiecare zi cele mai importante noutăți din județ. 

TIFF Mureș începe pe data de 23 septembrie, iar noutatea din acest an este că noua casă a acestui eveniment de anvergură națională a devenit Cetatea Medievală. Se anunță 40 de proiecții, concerte și invitați speciali. (vezi detalii) 

Probabil mulți dintre voi au aflat despre un subiect ce îngrijorează întreaga populație ce merge zilele acestea la Platoul Cornești. Este vorba despre viespile gigant. (vezi reacția instituțiilor) 

Congresul Național de Psihiatrie a început astăzi și aduce în județul nostru specialiști din întreaga țară. Vor fi discutate subiecte de actualitate despre modalitățile de tratament a afecțiunilor psihice, la adulți și copii. (articol complet)

Antrenorul formației City’us Tîrgu-Mureș, Cosmin Gherman, a făcut o scurtă analiză a jocului de la Deva, din etapa a II-a, a Ligii 1. (vezi analiza) 

Campionatul Național de Fitness, competiție organizată de Federația Română de Culturism și Fitness și Clubul Sportiv“Sebastiano”, în parteneriat cu Primăria Reghin a fost găzduit de Casa de Cultură “ Eugen Nicoară “ din Reghin. (articol complet) 

Transportatorii care protestează azi în Piața Victoriei au anunțat că au ajuns la un acord cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu privire la plafonarea tarifului RCA la valoarea de 6.149 lei/an pentru un camion față de 20.000 lei pe an în prezent. (articol complet)

Reprezentanții Complexului de Sport și Agrement ”Mureșul” din Tîrgu-Mureș spun că nu a fost diferit acest sezon estival față de celelalte în ceea ce privește numărul de vizitatori și încasările. (vezi detalii) 

Anual, în perioada 16 – 22 septembrie, se celebrează cel mai important eveniment dedicat transportului urban durabil, desfăşurat pe teritoriul Europei. Sunt invitate să participe atât instituţii publice, cât şi autorităţi locale, organizaţii publice şi private, instituţii academice, ONG-uri sau persoane fizice interesate.(citește mai mult)

Sindicaliștii Federației Sanitas vor intra în grevă generală în toate spitalele din țară în data de 31 octombrie, dacă nu se va ajunge la o soluție cu autoritățile pe Legea salarizării unitare. (articol complet)

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri temporare în zona de munte din sudul regiunii, unde izolat dupã-amiaza şi seara se vor semnala averse slabe de ploaie. (vezi prognoza)

Am ajuns la finalul Sintezei. Vă mulțumim că ne vizitați și citiți în fiecare zi. Toate bune! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau