thumb_350_n7hx9_poza udmr.jpg

Azi am citit o glumă interesantă de la TNR și suna cam așa: “Senatorii l-au scăpat prin vot pe Gabriel Oprea de urmărirea penală. Asta la scurt timp după ce infractorul condamnat definitiv Liviu Dragnea i-a dat lecții de integritate lui Dacian Cioloș în Parlament. De curioși întrebăm: voi în ce țară vă gândiți să emigrați?”. Cu starea aceasta de dezamăgire începem Sinteza Zilei de azi, 20 septembrie. 

În urma şedinţei UDMR ce a avut loc ieri, pentru întocmirea clasamentului prin vot secret, judeţul Mureş are şanse de a trimite trei deputaţi şi unul sau doi senatori UDMR în Parlamentul României. (află cine sunt viitorii parlamentari UDMR) 

Staţia de epurare a apelor reziduale a SC Azomureş SA Târgu Mureş a fost inaugurată marţi, în urma unei investiţii în valoare de peste 10 milioane de euro a Nijhuis Water Technology, parte a grupului olandez Nijhuis Industries, în cadrul căreia a implementat o tehnologie nouă la nivel mondial. (articol complet)

Producătorul de mobilier tapiţat MobilaDalin, controlat de familia Cotoi din Reghin mizează în acest an pe o creştere de 15% a afacerilor faţă de anul 2015, până la aproximativ 7,5 mil. euro, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor transmise de companie. (articol complet)

Numărul donatorilor a scăzut în ultimii ani în județ, însă reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină reușesc să facă față necesarului de sânge de la Clinici cu ajutorul Centrului Mobil de donare. (articol complet)

TIFF Mureș debutează pe 23 septembrie și promite, pentru cele trei zile de festival, proiecții de film și întâlniri cu personalități ale cinematografiei românești și maghiare, dar și concerte și ateliere pentru copii și adolescenți. (vezi detalii)

Un bărbat de 28 de ani din Sibiu, pe numele căruia autorităţile din  Italia au emis un mandat european de arestare pentru  complicitate la jaf a fost depistat de poliţiştii din Mureș, în municipiul Sighişoara. (articol complet)

România, deși din punct de vedere geografic este una dintre cele mai mari ţări la nivel european, are cel mai mic consum de benzină şi motorină per capita, precum și un număr redus de maşini înregistrat la mia de locuitori (situându-se pe cea de-a treia poziție de la coadă). (vezi studiul) 

Consilierii locali din Târgu-Mureș s-au întrunit luni pentru a stabili cone sunt aleșii care vor reprezenta municipalitatea în consiliile de administrație ale școlilor. (vezi cine sunt reprezentanții) 

“Tigrii” au început cu stângul noua ediție a Ligii Naționale de baschet masculin, fiind învinși, luni seara, pe teren propriu, cu scorul de 76-70 de campioana en-titre, CSM Oradea. (articol complet)

Cam atât cu Sinteza Zilei de marți. Parlamentarii se gândesc la o nouă lege pentru fumători? Ce presupune asta? Că nu mai avem voie să fumăm în mașinile personale. Care sunt condițiile, vă lăsăm pe voi să vă informați. O puteți considera temă de casă. Salutări, Like-uri și Share-uri! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau