thumb_350_lpste_drone.jpg

No...ham!- cum ar zice câinele din Ardeal. Azi avem o zi plină de zgomot produs de cătușe. Județul Mureș este iar în topul știrilor de la nivel național, nu pentru că am făcut vreo descoperire în medicină ci pentru că un medic a cerut 800 de euro de la un pacient și l-a mai îndemnat să își vândă casa pentru a avea bani de mită. Hai să parcurgem împreună povestea zilei! 

Primul Festival al Dronelor în Tîrgu-Mureș. În data de 1 octombrie la Târgu Mureş va avea loc un festival al dronelor. Direcţia Poliţia Locală Tîrgu Mureş este partener al Universităţii Cultural Ştiinţifice în organizarea la data de 1 octombrie 2016, între orele 11 00 – 17 00 a ,,Primului Festival al Dronelor” la Tîrgu Mureş. (află detalii) 
Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureş a anunţat, marţi, că a solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă pentru 30 de zile a medicului ortoped Adrian Dumitru Ivănescu, de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, care a fost surprins în flagrant delict, în urmă cu o zi, în timp ce primea 800 de euro, pretinşi de la un pacient pentru a-l opera. (articol complet)

Noaptea albă a Galeriilor. Organizatorul NAG Târgu Mureș – Asociația K’ARTE, alături de o serie de organizații și spații care s-au dovedit consecvente în a derula proiecte articulate de artă vizuală, sunt incluse in acest proiect. (vezi programul)

Reprezentantul Asociaţiei Siculitas, avocatul Kincses Elod, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că a sesizat Parchetul Militar împotriva actualului şef al Statului Major al Jandarmeriei Române, colonel Iulius Cenean. (articol complet)

Poliţiştii mureșeni au derulat 53 de percheziţii domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală privind evenimente festive – nunţi, botezuri, petreceri private, fiind verificate astfel 15 societăţi care administrează 23 de restaurante şi săli de evenimente festive din judeţ.(articol complet)

Noi vă îndemnăm să îi duceți pe copii la teatru. Teatrul Ariel din Târgu Mureş şi-a prezentat programul pentru luna octombrie. (vezi programul) 

Comisia de sănătate din Senat a respins modificările propuse pentru legea antifumat de deputatul Daniel Fenechiu. (vezi mai mult)

Încheiem o nouă zi de marți. Noi sperăm că pentru mulți dintre voi nu a fost o zi cu trei ceasuri rele, vă lansăm încă o dată îndemnul de a împărți Sinteza și altora din online, iar până mâine vă dorim cele mai frumoase momente alături de oamenii dragi vouă. Numai de bine! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau