thumb_350_ojibg_doctor-ortoped.jpg

Dupa ce au aflat de flagrantul facut de Politia Romana, studentii de la UMF au decis ca vor face greva foamei pentru a-l sprijini pe medicul ortoped acuzat de luare de mita. Daca adoptam un anumit tip de logica, toti muresenii trebuie sa ia apararea studentilor pentru ca daca nu vor face greva foamei acuma, o vor face dupa ce incep sa lucreze in sistemul medical romanesc. Pentru ca suntem constiinciosi in munca noastra i-am intrebat de ce se revolta? De ce nu vor sa dispara pentru totdeauna spaga din spitale? Spicuim cateva raspunsuri geniale:

“De ce ne luati asa la rost? Pai tu ce crezi, eu de ce am dat la facultatea de medicina? Pentru ca sa am un trai linistit. Stiam ca ajung in sistem dupa 5-6 ani de faculta, mai fac un rezidentiat de 5 ani, dar dupa m-am scos, frate! Ajung doctor si tai in carne vie pentru o suma frumusica de la pacient.”

“Uniforma medicala costa 300 RON, ca doar n-ai vrea sa vina medicul imbracat in toale vechi, pline de singe, sa te consulte, nu? Saboti medicali, circa 100 RON, nu ai voie cu incaltamintea de strada, ca bagi microbi. Stetoscop, tratate medicale …ce sa mai vorbim? O gramada de cheltuieli! Du-te ma de aci ca ne trebuiesc bani!” 

“Eu sunt inteligent, voi ce sunteti? Eu invat, altii dau la sapa. Trebuie sa ne respecte si sa marce banu’!”

“Eu intotdeauna am zis sa nu cerem bani de la bolnavi, sa cerem bani de la cei sanatosi. Sa ne plateasca daca sunt sanatosi! Si atunci ii facem sanatosi, fabricile de medicamente dau faliment si banii care ar fi dati pentru medicamente ar intra in buzunarul nostru! Dar nimeni nu ma asculta … voi face o greva separata pentru aceasta idee.” 

"Eu este ungur asa ca nu iau mita de la confratile mele, numai de la romani cer bani. Cred ca este normal ca noi, care este medici ce stie doua limbi, sa primim bani multi. Cine sa plateste pentru asta? Normal ca romanii daca vrea sa fie tratate de un medic sau o medica care stie doua limbi"

“Deci eu vreau spaga legalizata noh’. Apoi ce lucru e ala ca ne dau asa banii pe frica? Sa ne dea pe fata noh’, pe chitanta! Platesc 16% impozit pe dividente sau ce o fi, dar nu ma mai feresc cu DIICOT si din astea. Apoi eu ase vad treaba noh’.” 

Concluzia? Avem o generatie noua! Deschisa la minte, care vor schimbarea in bine. Legalizarea spagii pentru doctori. 

Noi va dorim sa fiti sanatosi sau sa muriti inainte sa ajungeti pe mana lor. 

Acest articol trateaza subiectele de mai sus in gluma ... Va sfatuim sa faceti la fel!


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau