thumb_350_fr8gg_amper.jpg

De cate ori nu ati trecut pe langa o groapa nesemnalizata, un trotuar blocat sau care nu poate fi folosit de catre cetateni? Cui nu I se intampla sa observe o problema in deplasarile de zi cu zi prin oras si sa se intrebe cine e responsabil si cine poate rezolva acea situatie? 
Asociatia AMPER vine cu o aplicatie prin care cetatenii pot transmite online seszari catre institutiile de la nivel local. Cum functioneaza intreg sistemul? Aflam de pe pagina oficiala a celor care iti pun gratuit la dispozitie aceasta forma de relationare cu autoritatile: “AMPER Alert este un proiect al Asociației Pentru Minți Pertinente AMPER, care pune la dispoziția târgumureșenilor un instrument online de relaționare directă cu toate autoritățile Statului, folosind tehnologia. Sesizările sunt supuse moderării, iar mai apoi sunt evidențiate pe harta interactivă. Pasul următor este sesizarea instituțiilor abilitate și urmărirea acestor sesizări până la soluționarea acestora sau epuizarea mijloacelor legale. Datele dumneavoastră de contact rămân anonime și sunt folosite doar în cazul în care e nevoie de informații suplimentare legate de sesizările/propunerile dumneavoastră. Puteți susține demersul, făcând o donație direct în contul AMPER sau folosind platforma Paypal” arata pe site-ul lor cei de la AMPER. 

Daca veti da un click AICI, puteti adauga automat o sesizare. Functionarea este destul de simpla: Introduci strada pe care ai sesizat problema, numarul tau de telefon si adresa de email. Urmatorul pas este sa descrii in cateva cuvinte sitiuatia pe care ai intalnit-o si poti chiar sa propui o solutie. Dupa moderare, sesizarea ajunge la autoritatea competenta. 

Oferim, asadar, un punct alb AMPER pentru aceasta intiativa si speram ca ea sa aiba success mai ales ca autoritatile publice sunt obligate, prin lege, sa ofere raspuns la solicitarile cetatenilor. 

http://www.amper.org.ro/sesizari/


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau