thumb_350_y6gyj_umf.jpg

Salutare dragi mureşeni, începem ultima Sinteză din această săptămână. Sperăm că aţi avut cinci zile pline de realizări şi chef de muncă, iar acum sunteţi gata de distracţie şi de relaxare. Să dăm drumul Sintezei!

Astăzi, 7 octombrie, Consiliul Judeţean Mureş a semnat contractul pentru delegarea operării şi administrării depozitului de deşeuri nepericuloase de la Sînpaul şi efectuarea transportului deşeurilor de la staţiile de transfer Rîciu, Târnăveni si Bălăuşeri şi a reziduurilor de la staţiile de sortare Acăţari, Rîciu, Târnăveni şi Bălăuşeri la depozitul Sînpaul. (articol complet)

Liberalii mureşeni au stabilit cine sunt oamenii care se vor bate pentru locurile de senator şi deputat în Parlamentul României. Lista a fost votată seara trecută şi este aspru contestată, mai ales că prima reacţie a venit astăzi, prin demisia lui Marius Paşcan. (vezi lista) 

Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș împreună cu Universitatea Petru Maior și cu Universitatea de Arte organizează reuniunea Consiliului Național al Rectorilor (CNR), în perioada 7-9 octombrie 2016. (articol complet) 

Alte 23 de cazuri de rujeolă au fost confirmate în ultima săptămână, în judeţele Mureş, Arad şi Braşov, numărul cazurilor înregistrate de la începutul anului, în 25 de judeţe, ajungând la 753, a anunţat, vineri, Ministerul Sănătăţii. (vezi detalii) 

În perioada 3 – 6 octombrie 2016, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, au efectuat activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi liniştii publice. (află mai mult) 

Potrivit ZF Business Hitech ediţia de prânz, producătorul de soluţii de securitate IT Bitdefender, controlat de antreprenorii Florin şi Măriuca Talpeş, va primi ajutor de stat pentru crearea a 116 locuri de muncă. Compania a solicitat un ajutor de stat de 4,58 de milioane de lei şi va înfiinţa 116 locuri de muncă, dintre care 35 pentru lucrători defavorizaţi, prin schema 332 / 2014, conform unui raport publicat de Ministerul Finanţelor Publice. (află detalii) 

Lansarea oficială a Fondului Științescu Mureș a avut loc astăzi, ca inițiativă a Fundației Comunitare Mureș, în parteneriat cu Romanian-American Foundation și finanțatori locali. (articol complet) 

Orașul elvețian Geneva găzduiește, în perioada 8-9 octombrie, întrecerile celei de-a doua etape a Circuitului European de spadă, rezervat cadetelor. La competiție participă și 13 sportive din România, printre care Schlier Zsuzsana, de la Clubul Sportiv Școlar Tg.Mureș, creditată cu șanse mari la un loc pe podium.  (vezi detalii) 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau