thumb_350_1rg35_afis-ZFN-2016.jpg

Ziua 10, luna 10. Bun găsit, dragi cititori de ştiri locale mureşene. Începem Sinteza Zilei, rubrica site-ului Mures.ro, care adună pentru voi cele mai importante ştiri ale zilei. Astăzi veţi afla ce mesaj “cu subînţeles” îi transmite liderul Consiliului Judeţean Mureş lui Dorin Florea. Vă mai spunem despre cozile pentru Casa Verde, angajările din Poliţie, vaccinări şi multe altele.

Vineri, 7 octombrie, la închiderea perioadei de înscriere pe cele 69 de posturi scoase la concurs de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, numărul celor înscriși a fost de 392 de candidați. (află detalii) 

Liderul Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, i-a transmis un mesaj ţintit primarului Dorin Florea în care îl atenţionează că succesul unui judeţ este condiţionat de o bună colaborare între cele două instituţii, Primărie şi CJ, implicit între cei doi lideri. (află mai mult) 

Toamna lui 2016 aduce la Tîrgu Mureș noul Citroen C1, o mașină avangardistă, plină de concepte noi de design, provocatoare și tentantă. Cei care au condus-o spun că e agilă şi dezinvoltă. (click pentru DriveTest) 

Zilele Filmului Nordic se va desfășura la Cinema Arta din Târgu Mureș, între 14-16 octombrie 2016. Evenimentul este organizat de Asociația K’ARTE și este susținut de OrtoProfil – partenerul principal al proiectului, dar și de Ambasada regală a Norvegiei, de Ambasada Suediei la București, de Clorofilm și Independeța Film. (articol complet)

În Polonia s-a desfăşurat în perioada 7-9 octombrie 2016 Campionatul Mondial de lupte libere, wrestling femei la Wałbrzych. În cadrul aceluiaşi campionat a avut  loc şi o competiţie adresată veteranilor luptelor libere. (click pentru detalii) 

Autoritățile sanitare au anunțat că anul acesta vaccinarea antigripală începe mai devreme cu 2 săptămâni, iar Ministerul Sănătății vrea să crească numărul de persoane vaccinate, prin urmare a achiziționat 360.000 de doze. (articol complet) 

Cozi pentru programul Casa Verde. Oamenii s-au așezat la rând încă de noaptea trecută, în speranța că își vor depune primii dosarele. La Tg. Mureș, peste 100 de persoane erau prezente aseară la sediul Agenției pentru protecția Mediului. (află mai mult) 

Gărzi plătite cu 90% mai mult pentru medici. Plata gărzilor suplimentare se face acum prin raportare la salariul de bază majorat de la 1 august 2016.Plata majorată pentru aceste gărzi va fi primită de medici începând cu 15 noiembrie, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii. (articol complet) 

Am ajuns şi la finalul acestei zile cu Sinteza. Nu uitaţi să daţi sfoară-n târg despre Mures.ro si rubricuţa noastră zilnică. În rest, pace, like-uri şi multă căldură pentru fiecare dintre voi! Numai de bine! 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau