thumb_350_akftg_groapa.jpg

Salutare, tuturor! Ca în fiecare zi de luni, vă transmitem cele mai bune urări la început de săptămână și sperăm că veți avea cinci zile pline de energie. Vă invităm să facem prima trecere în revistă a știrilor importante din Mureș. 

În această săptămână, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş desfășoară acțiunea TRUCK&BUS pentru verificarea legalității transporturilor rutiere de persoane și mărfuri, în cadrul Calendarului Operaţiunilor TISPOL. (află detalii) 

Şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş, Kincses Sandor, a declarat că la sfârşitul acestei luni, focarul de gripă aviară identificat în Sâncraiu de Mureş va fi stins, întrucât acesta a fost izolat. (află mai multe) 

Prima etapă a Energy Challenge – ediția 2017 – a adunat idei și soluții tehnice inedite din partea a 17 echipe din 6 centre universitare din țară: București, Cluj Napoca, Iași, Ploiești, Târgu Mureș și Timișoara. (vezi detaliile competiției) 

O groapă medievală de provizii a fost descoperită din întâmplare în Sighişoara, în urma surpării unei alei pietonale din Parcul Central, situat în Oraşul de Jos, a anunţat luni, primarul Sighişoarei, Ovidiu Mălăncrăvean. (vezi foto) 

Ziua de 13 februarie a fost stabilită de UNESCO drept Ziua Mondială a Radioului (World Radio Day – WRD), pentru a atrage atenţia asupra importanţei extraordinare a acestui mijloc de comunicare, fără de care mulţi oameni nu ar avea acces la informaţii. (vezi mai mult) 

Ordonanţa care abrogă modificarea codurilor penale şi referendumul iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis vor fi pe agenda Parlamentului de săptămâna viitoare, în condiţiile în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a făcut un apel pentru adoptarea în cel mai scurt timp a OUG 14/2017. (vezi mai mult) 

Se încheie încă o zi în care se pare că tensiunea socială nu s-a stins. Așteptăm să ne trimiteți poze și video-uri din oraș sau din județ. Să aveți o seară frumoasă! 

 


Daca ai vazut ceva interesant, deranjant in oras sau ai o idee despre orice legat de orasul Tirgu Mures, scrie un articol. Exprima-ti ideile prin Mures.ro.
Adauga articolul tau